ENTREVISTA AMB L’OR MUNDIAL DE BOARDERCROSS

Lucas Eguibar, un campió en el nom del seu germà

L’accident del seu germà abans dels Jocs del 2014 i la mort del seu entrenador abans dels del 2018 van truncar la seva preparació olímpica i van marcar la vida de l’‘snowboarder’ donostiarra, que acaba de guanyar el Mundial

  • «De vegades cal estar preparat perquè si no la vida et clava una hòstia com em va passar a mi»

  • «Tres dies abans del Campionat del Món vaig tenir un dia dolent. Moltes vegades em passa i truco la meva família mig plorant» 

  • «La carrera del Mundial la tenia supervisualitzada, en cap moment vaig veure que se m’escapava l’or»

La setmana passada Lucas Eguibar es va coronar campió del món de boardercross de snowboard. La seva victòria a l’estació sueca d’Idre Fjäll va ser un alliberament després que als últims temps la sort hagués girat l’esquena a aquest donostiarra de 27 anys, que ja havia donat mostres del seu talent guanyant la Copa del Món la temporada 2014-2015 i la plata individual i per equips als Mundials de Sierra Nevada del 2017. L’accident del seu germà Nico abans dels Jocs de Sotxi 2014 i la mort del seu entrenador, Israel Planas, abans dels de Pyonyang 2018, on va ser l’abanderat espanyol, havien truncat la preparació de les dues cites olímpiques. L’or mundial li dona tranquil·litat per afrontar els reptes que queden fins als Jocs de Pequín 2022, on confia que la tercera sigui la bona.