AQUEST DIJOUS COMPLEIX 43 ANYS

Buffon, o jugar a futbol més enllà dels 40

  • L’històric porter compleix 43 anys aquest dijous convertit ja en tot un mite de la Juventus.

  • Els entrenaments més curts i menys maratonians afavoreixen que els futbolistes puguin allargar al màxim la carrera esportiva.

  • A la Lliga espanyola apareixen el davanter de l’Elx Nino, camí dels 41 anys, o el capità bètic Joaquín, que en compleix 40 el mes de juliol.

Els nens italians nascuts en els 90 han crescut veient sempre Gianluigi Buffon defensant la porteria de la Juventus si s’exceptua la temporada que va passar fa un parell d’anys a l’exili voluntari del París Saint-Germain. Se’l pot considerar com l’‘avi’ contemporani del futbol mundial, almenys als clubs que disputen la Champions, en un esport que, no obstant, i seguint la disciplina d’altres especialitats, cada vegada contempla jugadors més longeus i que amplien la carrera esportiva gairebé en la línia dels 40 o fins i tot la superen. Aquest dijous ‘Gigi’ compleix 43 anys, però tampoc no s’ha d’oblidar que les dues grans estrelles de la pilota continuen sent dos veterans ben coneguts, sense data de caducitat encara, un Leo Messi que compleix 34 anys al juny i Cristiano Ronaldo, que celebrarà el 36è aniversari la setmana que ve.

Temes:

Juventus