lliga de campions

La UEFA manté l'Atlètic-Leipzig malgrat els positius dels de Simeone

Ángel Correa i Sime Vrsaljko són els dos jugadors contagiats

La resta de la plantilla ha donat negatiu

atletico / periodico

Ángel Correa i Sime Vrsaljko són els dos matalassers contagiats per coronavirus. Així ho ha comunicat l’Atlètic de Madrid, que ha anunciat que la resta de la plantilla ha donat negatiu en les proves realitzades. Malgrat els dos positius, el xoc de quarts de Champions amb el Leipzig continua «programat com estava previst», segons ha informat un portaveu de la UEFA a AFP.

Envalentits després d’haver eliminat el Liverpool, campió vigent, a Anfield i per un quadro benèvol (si superen els alemanys s’enfrontarien al PSG o a l’Atalanta), els seguidors matalassers estaven convençuts que aquest any podrien exorcitzar per fi la seva mala sort en la màxima competició continental. I de fer-ho precisament a Lisboa, on van patir aquella dolorosa derrota davant el Madrid en la pròrroga a la final de fa sis anys.

Però l’ombra del Pupas tornava a emergir d’entre les tenebres al transcendir diumenge a la nit que hi havia un parell de contagis en l’equip. La simple possibilitat que un d’ells fos Oblak, les mans que sostenen l’Atlètic, provocava un vertigen comparable al que van sentir els culers al veure Messi estirat a terra dissabte a la gespa del Camp Nou després del cop de peu de Koulibaly.

Van creuar els dits i van resar a Sant Luis Aragonés perquè el destí fos aquest cop misericordiós. Després de l’ensurt rebut, els blanc-i-vermells van respirar tranquils al saber que no hi ha més contagis i que els positius, a més de trobar-se bé, no són peces imprescindibles en l’esquema de Simeone. Tot i que el tècnic hagi comptat habitualment amb Correa, el mitjapunta argentí no és una peça tan irreemplaçable com Oblak. Per la seva part, el lateral croat, que s’estava recuperant d’una lesió al marge del grup, amb prou feines ha jugat set partits des que es va operar del genoll al febrer del 2019. Els dos jugadors continuen a casa aïllats sense presentar simptomatologia i el doctors supervisaran el seguiment de tots dos tal com marca el protocol sanitari. 

Tests moleculars

Diumenge es van realitzar noves proves «al primer equip i membres de l’expedició a Lisboa i als contactes més estrets dels casos positius». Es tracta de tests moleculars, diferents dels comuns, de més precisió i fiabilitat, perquè arriben a detectar si ja s’està covant el virus a la sang, cosa que les PCR, menys sofisticades, no detecten. El viatge a Lisboa, previst per a aquesta nit a les 20.00, es realitzarà finalment dimarts al matí amb 21 membres de la primera plantilla, més quatre del planter (Alex Dos Santos, Manu Sánchez, Riquelme i Toni Moya). La UEFA fixa que l’equip tingui almenys 13 futbolistes aptes de la llista A d’inscrits per al torneig –entre ells, un porter– per poder disputar el partit. En cas que no es pugui celebrar el partit en cap altra data, es considerarà responsable al conjunt que no pugui disposar d’aquests 13 jugadors i perdrà el duel per un resultat de 3-0.

Els positius de l’Atlètic, com va ocórrer a Segona amb els quals van obligar a suspendre el Deportivo-Fuenlabrada que tant ha fet parlar, han posat de manifest el fràgil equilibri d’intentar mantenir les competicions esportives en plena pandèmia. Tant els vuit clubs que disputaran els vuitens com la UEFA esperen que  a la bombolla de Lisboa no hi hagi noves sorpreses i que el 23 d’agost es pugui coronar el campió de la Champions del coronavirus.