LA CONFIRMACIÓ D'UN TALENT

Collin Morikawa, un nou prodigi entra en escena

El californià de 23 anys s'imposa en el Campionat de la PGA en la seva segona aparició en un 'major'

lmendiola54433682 san francisco california august 09 suzy whaley presiden200810182141 / JAMIE SQUIRE

La seva imatge de noi educat i discret, tot just sortit de la Universitat (graduat a Berkeley en Administració d’Empreses), potser pot enganyar però Collin Morikawa (6 de febrer de 1997, Los Angeles) ha irromput al món del golf professional decidit a fer molt soroll i a guanyar-se el seu propi espai en l’escena.

En una trajectòria amb poc més d’un any de professional, els seus números ja deixen veure el seu enorme talent (amb tres victòries i dos segons llocs en 29 tornejos disputats en el PGA Tour). Però el seu triomfal debut en el PGA Championship, al recorregut de Handing Park, a San Francisco, confirma que som davant un prodigi d’obligada referència a partir d’ara. Pocs jugadors poden presumir de tenir un ‘major’ en la seva segona participació, igual com va fer Tiger Woods a Augusta el 1997. I només un grup d’elegits (Jack Nicklaus, el mateix  WoodsRory McIlroy) d’aconseguir-ho, com ell, amb menys de 24 anys.

Fa tan sols un mes, Morikawa sumava la seva segona victòria en el PGA Tour, superant Justin Thomas en un ‘play-off’ en el Workday Charit Open, però ningú el tenia al radar d’aquest PGA fins que en la tercera jornada va entregar una esplèndida targeta de 65 cops, que el va situar a dos cops del líder, Dustin Johnson. En l’última volta va deixar dos cops per a la memòria, un xip al 14, que va embocar i un ‘drive’ al 16, que li va permetre firmar un ‘eagle’ que li va obrir pas cap a un xec d’1,9 milions de dòlars per la victòria.

Rahm, número u

«Té una maduresa en el seu joc per tenir només 23 anys que és impensable», va assenyalar Justin Leonard, amb un Open Britànic en el seu palmarès. «El millor del seu joc és la seva mentalitat competitiva», explica Walter Chun, el seu entrenador en el ‘college’ on Morikawa ja va destacar sent finalista durant tres anys consecutius al premi Ben Hogan al millor universitari.

Morikawa es va coronar amb 267 cops (13 sota par), i dos cops d’avantatge sobre l’anglès Paul Casey i el nord-americà Dustin Johnson, empatats en la segona posició, després d’una duríssima batalla final en què es van veure embolicats fins a vuit jugadors, mentre Jon Rahm va acabar l’últim recorregut amb una esplèndida targeta de 66 cops, que li va permetre tancar el torneig al lloc 13, a sis del guanyador (273). La seva classificació, unida a la derrota de Dustin Johnson i al lloc 37 de Justin Thomas, va permetre al jugador de Barrika recuperar el número u del rànquing mundial.

Temes:

Golf