'PLAY-OFF' D'ASCENS A PRIMERA

El Girona-Almeria, el 13 i 16 d'agost

La disputa aquest dimecres del Deportivo-Fuenlabrada desbloqueja l'eliminatòria dels gironins

lmendiola53982554 03 07 2020 stuani celebra el tanto del triunfo del girona d200705191917 / LALIGA

El Girona ja sap les dates per intentar el retorn a primera divisió. El tret de sortida que resoldrà la gran incògnita de l’estiu (saber si serà el Fuenlabrada o l’Elx serà el sisè classificat i el quart equip que disputarà el ‘play-off’ d’ascens) es donarà aquest dimecres amb la disputa del Deportivo-Fuenlabrada a Riazor.

I després, se celebrarà una fase d’ascens que s’ha posposat de manera repetida. Primer per la paralització de la lliga regular a causa de l’estat d’alarma generat per la Covid-19 i posteriorment pels positius del Fuenlabrada en l’última jornada de lliga regular que va donar pas a un embolic monumental resolt finalment ahir (o això sembla) amb un full de ruta definitiu després d’una infinitat de recursos, al·legacions i comunicats de clubs afectats i no tan afectats.

Factor camp relatiu

El Girona disputarà la seva eliminatòria davant l’Almeria (cinquè contra quart) el 13 d’agost a Montilivi (anada) i tres dies després jugarà a l’estadi Juegos del Mediterráneo (tornada). Si els de Francisco superen aquesta ronda passaran a l’eliminatòria final on hi ha tres possibles rivals: el Saragossa, el Fuenlabrada o l’Elx (si és davant els aragonesos, els blanc-i-vermells tindran el factor camp en contra; si és davant madrilenys o alacantins, la resolució de l’ascens serà a Montilivi; això sí, a porta tancada). Per a l’eliminatòria definitiva, les dates que va donar a conèixer ahir la lliga són el 20 i el 23 d’agost. Curiosament, el partit decisiu per l’última plaça d’ascens a primera divisió corresponent a la temporada 2019/20 es disputarà en una data que molt bé hagués pogut ser la de la primera jornada de la lliga 2020/21.