LA RECTA FINAL DEL CAMPIONAT

Les batalles per Europa i la salvació marquen el desenllaç de la Lliga

El Mallorca i el Leganés buscaran un miracle per no acompanyar l'Espanyol a Segona

rpaniagua54055914 graf5418 eibar gipuzkoa 09 07 2020 el entrenador del l200715175011 / Juan Herrero

La mini-Lliga de Javier Tebas arriba al desenllaç amb diverses batalles obertes. Mentre el títol sembla tenyir-se de blanc irremeiablement, hi ha altres fronts d’interès per a les dues últimes jornades, que se celebraran aquest dijous i diumenge.

La batalla per la salvació i la pugna europea marquen la resolució d’un campionat que es va parar després de la jornada 27a pel coronavirus i que conclourà aquest cap de setmana després de 110 partits en 39 dies sense gairebé descans.

Completar el podi

Amb el Madrid a punt de la victòria i el Barça com a segon, queda per determinar quin club completarà el podiL’Atlètic i el Sevilla, empatats a 66 punts, jugaran amb seguretat la Champions, però també tenen aquest al·licient d’acabar just per darrere dels dos grans. Els blanc-i-vermells visiten aquest dijous el Getafe, mentre els andalusos juguen a Anoeta en una altra sortida dura. 

Per darrere, sis equips opten a tres places per a l’Europa League. El cinquè i sisè aniran directes; el setè disputarà la prèvia que va jugar l’Espanyol el curs passat. El Vila-real ho té gairebé fet, però visita el Madrid. El Getafe i la Reial són els següents amb més opcions, mentre que l’Athletic, el València i el Granada es jugaran l’última carta amb algun duel directe, com la visita dels ‘lleons’ a Los Cármenes de diumenge. 

El drama de baix

La pugna més salvatge tindrà lloc a la zona baixa. Amb l’Espanyol ja descendit, el Mallorca i el Leganés són els principals candidats per acabar també a l’infern, però el Celta i, especialment, l’Alabès, no poden despistar-se.

Els de Vigo ho tenen de meravella per segellar aquest dijous la permanència a casa davant del Llevant. Els vitorians viatgen al Villamarín i acabaran contra un Barça que podria no jugar-se res. Amb una sola victòria en tenen prou tots dos. Els equips de Vicente Moreno i Javier Aguirre buscaran un miracle en forma de doble triomf acompanyat de les ensopegades dels seus rivals.