El Girona deixa escapar un triomf d'or a Lugo

L'ex blanc-i-vermell Cristian Herrera firma el 2-2 en l'últim sospir

girona-2

El Girona no va saber conservar a Lugo un 1-2 que hagués sigut or i que l’hagués fet pujar, fins i tot, al vagó de l’ascens directe. Un gol del Lugo en l’últim sospir (ja s’havia entrat en el minut 96 i només n’hi havia cinc d’afegit) va posar fi a les aspiracions dels blanc-i-vermells, que s’hauran de conformar possiblement amb el consol d’un ‘play-off’ que encara no està lligat. A pilota aturada, Stuani (de penal) i Aday (de falta directa) van capgirar l’1-0, però els gironins no van saber tancar el partit i van veure volar dos punts, de manera inadmissible, en una acció mal defensada que va acabar amb el 2-2 d’un ex blanc-i-vermell, Cristian Herrera.

El partit es va posar aviat coll amunt per al Girona, que en el minut 19 va encaixar el primer gol amb Francisco a la banqueta, després d’una acció d’estratègia mal defensada pels blanc-i-vermells que Iriome va resoldre amb una rematada creuada, lluny de l’abast de Riesgo. Els visitants es van veure obligats a fer un pas endavant. No els va costar agafar les regnes del partit davant un rival que es va conformar amb ser dominat, tot i que als gironins els va faltar imaginació a tres quartes parts del camp per posar contra les cordes el Lugo.

Stuani va fent

Un nou penal a favor (el braç de Rahmani es va interposar en el xut de Mojica) va sortir al rescat del Girona i, una vegada més, Stuani no va perdonar des dels onze metres i va fer el seu vint-i-setè gol a la lliga. Amb l’1-1, els visitants van seguir liderant el partit i van inclinar el camp, tot i que el Lugo va estar més a prop de gol amb una rematada creuada de Rahmani (38).

Va sortir millor el Lugo després del descans amb un parell d’avisos, però el Girona es va posar de seguida les piles i va replicar amb tres accions que haguessin pogut ser l’1-2: la defensa va rebutjar una rematada de Granell (53), Ander Cantero i el travesser van evitar el gol d’Ignasi Miquel (54) i el porter gallec es va tornar a lluir en un xut de Diamanka (62).

Letal en atac, el ‘pitxitxi’ de la categoria també va ser colossal en defensa per evitar que una volea acabés dins la xarxa de Riesgo quan aquest ja estava batut. Stuani va salvar el 2-1 sota pals i, poc després, Aday va marcar l’1-2 de falta directa aprofitant la feblesa de la barrera local, que es va obrir davant la impotència del seu porter. Amb l’1-2, el Girona va guardar la roba davant un equip local que necessitava el triomf per sortir del descens i que ho va donar tot buscant el 2-2. La fe dels locals va acabar fent caure el mur blanc-i-vermell en una acció culminada amb un xutàs amb l’esquerra de Cristian Herrera en la línia de flotació dels visitants.

Lugo: Ander Cantero; Campabadal (Kravets 83’), Peybernes, Djalo, Canella; Seoane, El Hacen; Iriome (Lass, 46’), Hugo Rama (Álex Rey, 68’), Rahmani (Morais, 83’); i Cristian Herrera.

Girona: Riesgo; Calavera (Ramalho, 37’), Alcalá, Ignasi Miquel, Mojica; Granell, Diamanka (Gumbau, 65’); Valery (Aday, 65’), Samu Saiz (Gallar, 80’), Jairo (Brian Oliván, 80’); i Stuani.

Àrbitre: Ais Reig, del comitè valencià. Grogues: als locals Rahmani (30’), Fernando Seoane (65’) i Kravets (93’), i als visitants Calavera (36’) i Ignasi Miquel (85’). Vermelles: cap.

Gols: 1-0 (18’) Iriome. 1-1 (31’) Stuani, de penal. 1-2 (72’) Aday. 2-2 (96’) Cristian Herrera.

Temes:

Girona FC