CRISI A ITÀLIA

Itàlia blinda els estadis amb partits a porta tancada

L'Inter-Ludogorets de l'Europa League d'aquest dijous s'haurà de celebrar sense públic pel coronavirus

El Juventus-Inter de diumenge a Torí, decisiu per al títol de Lliga, també es disputarà sense afició

rpaniagua52373067 milan italy 19 02 2020 atalanta fans during the uefa ch200224211756 / PAOLO MAGNI

El cap de setmana passat ja es van viure les primeres mesures extremes a Itàlia amb la suspensió de quatre dels sis partits de la Sèrie A previstos per a diumenge. El Verona-Cagliari, el Torino-Parma, l’Atalanta-Sassuolo i l’Inter-Sampdoria van ser ajornats fins a nou avís pel coronavirus. Era evident que només es tractava de l’inici del drama. L’epidèmia originada a la Xina amenaça el món de l’esport i el país transalpí és el primer d’Europa en patir unes conseqüències que poden ser molt greus.

Les reunions es van succeir aquest dilluns a Itàlia a la recerca de les solucions menys traumàtiques possibles per donar continuïtat a l’activitat esportiva. Les dates lliures escassegen i no resultarà fàcil ubicar els partits ajornats. El problema es trasllada també a la competició europea, amb l’Inter-Ludogorets de dijous com a primer punt conflictiu.

El Juventus-Inter, sense públic

«Hem fet una sol·licitud oficial perquè se celebri a porta tancada. Tot apunta que la resposta serà positiva», va assegurar Gabriele Gravina, president de la federació italiana, després de la reunió d’urgència del consell federal d’aquest dilluns a Roma.  Hores després es va fer oficial. 

Se li acumula la feina als dirigents italians, que viuen amb tremenda preocupació els estralls de l’epidèmia, especialment al nord. A Torí, per exemple, el Juventus-Inter, clau en la lluita pel títol, es jugarà diumenge sense públic, com cinc partits més.

Sis regions 

Així ho va confirmar aquest dilluns a la nit Vincenzo Spadafora, ministre d’Esports, que va estendre a sis regions les restriccions. A les tres conegudes (la Llombardia, el Vèneto i el Piemont) s’hi afegeixen el Friül-Venècia Júlia, la Ligúria i l’Emília-Romanya. «Donem l’OK als partits a porta tancada. La prohibició és vàlida fins diumenge que ve en aquestes sis zones», va remarcar. El sud, de moment, queda alliberat.

Altres federacions, com les de motociclisme i voleibol, ja van paralitzar les seves competicions a tot el territori fins a l’1 de març, mentre que el president del Comitè Olímpic Italià, Giovanni Malagó, va reconèixer que la situació és molt «complicada» des de molts punts de vista, no només sanitari i esportiu sinó també econòmic.

Temes:

Coronavirus