cimera antidroga

El COI accentua la lluita contra les estructures que protegeixen el dopatge

El president Bach diu que «amb nous mètodes es reforçarà la dissuasió»

zentauroepp50755899 deportes bach191105181554 / FABRICE COFFRINI

El president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach, va assegurar que amb nous mètodes antidopatge es reforçarà la dissuasió i va considerar «una qüestió de credibilitat i justícia identificar tots els implicats en casos de dopatge i no només sancionar l’atleta».

«La cooperació entre els governs i el moviment esportiu està al cor de l’Agència Mundial Antidopatge. Amb nous mètodes tornarem a reforçar la dissuasió. Volem que els tramposos mai se sentin segurs, ni en cap moment ni enlloc», va dir el dirigent alemany.

Bach va intervenir aquest dimarts a Katowice (Polònia) en la jornada d’obertura de la V Conferència Mundial Antidopatge, en la qual va destacar «els avenços significatius» del COI en els últims sis anys, per millorar la investigació sobre aquesta matèria. «Hem fet que les proves i les sancions siguin independents de les organitzacions esportives i dels interessos nacionals. Hem enfortit l’organització i les finances de l’AMA», va destacar.

Tolerància zero

En la seva intervenció davant d’uns 1.500 experts de tot el món, Bach va advocar per «la tolerància zero per a tothom: els atletes i el seguici». «Això significa que per a cada cas de dopatge hem d’identificar tots els implicats. No podem simplement sancionar l’atleta i deixar anar els altres. És una qüestió de credibilitat i justícia», va afegir.

La Conferència Mundial es prolongarà fins al dia 7 i durant aquesta cita està prevista l’aprovació de les modificacions al Codi Mundial a partir del gener del 2021, així com l’elecció de l’exatleta i actual ministre d’Esport i Turisme de Polònia, Witold Banka, com a nou president, en lloc del britànic Craig Reedie, també efectiva des d’aquesta data

Temes:

Dopatge