BROMES AMB EL BRASILER

El PSG aixeca la seva setena Supercopa de França consecutiva sense Neymar

Els gols de Mbappé i Di María remunten la final contra el Rennes (2-1) a Shenzhen (Xina)

jmexposito49313941 from l paris saint germain s french forward kylian mbapp 190803185145 / FRANCK FIFE

Un golàs de falta directa d’Ángel Di María ha completat la remuntada del PSG contra el Rennes (2-1) a la final de la Supercopa de França, disputada aquest dissabte a Shenzhen (Xina). El Rennes s’havia avançat en la primera meitat, però Kilian Mbappé ha igualat a l’hora de joc i l’argentí li ha acabat donant el setè títol consecutiu en la competició al seu equip, que va sortir amb tres espanyols a l’onze titular i sense Neymar, sancionat.

Carícies i bromes a ‘Ney’

El crac brasiler, vestit de carrer, ha baixat a la gespa per celebrar el triomf al costat dels seus companys.  Especialment atents amb ell han estat l’italià Marco Verratti, un altre jugador que va voler sense èxit sortir del PSG fa dos anys rumb al Barça (sí que en va treure una renovació a l’alça), i el mateix Mbappé, que a l’hora de fer-se la foto amb el trofeu fins i tot ha fet broma amb ell i l’ha empès com intentant evitar que sortís a la imatge.

L’estrella francesa havia sortit al pas del serial Neymar en la prèvia de la final apostant per la continuïtat del brasiler: “Vull que Neymar es quedi amb nosaltres. Ell ja sap el que penso de la seva situació, he parlat amb ell dins d’una relació basada en l’honestedat i el respecte. El respecto i l’admiro”, va apuntar l’atacant. L’altre astre de la davantera parisenca, l’uruguaià Edinson Cavani, s’havia afegit a l’onada de peticions perquè ‘Ney’ segueixi a París: “Crec que encara té molt per donar al PSG. El valoro molt, és un nen amb bon cor”.

Revenja amb tres espanyols

En l’aspecte esportiu va ser una revenja per al PSG, que va viure com una humiliació la seva derrota a la final de Copa davant el conjunt bretó, que va igualar un 0-2 i es va emportar el títol per penals davant un dels clubs més poderosos del món. A l’estadi Shenzhen Universiade Sports Centre, al calorós sud xinès, el conjunt de Thomas Tuchel se’n va anar al descans amb la por al cos, perdent per 0-1 al descans per un gol de Hunou en el minut 13.

Però el trio espanyol, format per Ander HerreraJuan Bernat i un estel·lar Pablo Sarabia van aconseguir acorralar el Rennes, que no obstant no tindria fruits fins a la segona meitat. Una fenomenal passada de l’exsevillista la va rematar Mbappé a la xarxa (m. 57). I com l’any passat, al mateix escenari i contra el Mònaco, Di María va tornar a reclamar protagonisme. El 2018 va firmar un doblet i aquest dissabte va anotar el golàs de falta que va donar al PSG la seva 9a Supercopa, setena consecutiva. Va sortir al camp en el 61 i va resoldre en el 73, sota la mirada des de la grada de Neymar, un dels jugadors que li treuen minuts a París.

Tuchel veu l’equip llest

“Tenim coses per millorar, però en la primera part hem xutat 10 vegades a porteria, això és genial, hem de ser pacients”, ha ressaltat Tuchel. “Ens mereixíem guanyar. Sento que el meu equip està preparat. No és perfecte, però som on hem de ser. Hem guanyat malgrat començar perdent, aquest és l’esperit”, ha destacat el tècnic.

Fitxa tècnica:

2 - París Saint Germain: Aréola; Meunier (Thiago Silva, min. 81), Kehrer, Marquinhos (Paredes, min. 78), Diallo, Bernat, Sarabia, Verratti, Ander Herrera (Di María, min. 61), Cavani, Mbappé.

1 - Rennes: Koubek; Da Silva, Morel, Gelin, Maouassa, Camavinga, Leá Siliki (Del Castillo, min. 84), Bourigeaud (Gboho, min. 46), Grenier, Tait, Hunou (Boey, min. 46).

Gols: 0-1, min. 13 (Hunou); 1-1, min. 57 (Mbappé); 2-1, min. 73 (Di María).