ESPANYOL - STJARNAN (DIJOUS, 21.00 h)

Gallego: "Tenim clar que no és una festa"

El tècnic adverteix sobre la dificultat de l'equip islandès i demana a l'afició que converteixi la seva il·lusió en "gasolina" per als jugadors

marcosl49198940 borja iglesias190724185738

Fa 12 anys que l’Espanyol espera aquest partit. Més d’una dècada ha passat des que el club blanc-i-blau va trepitjar una competició europea. Llavors, el 2007, va ser la final de la Copa de la UEFA perduda en la tanda de penals al Hampden Park de Glasgow davant el Sevilla. Ara, en canvi, és la primera porta per entrar a l’Europa League. És l’anada del xoc amb el desconegut equip islandès de l’Stjarnan.

 

"Tenim molt clar que no és una festa; és un partit de futbol molt important", ha proclamat David Gallego, el tècnic blanc-i-blau, que també s’enfronta al seu primer gran desafiament després d’haver dirigit amb èxit, durant cinc partits, l’equip en el final de la temporada 17-18, com a substitut de Quique Sánchez Flores. Després, va arribar Rubi a la banqueta per guiar l’Espanyol a Europa.

"És una il·lusió enorme, estic desitjant que arribi el moment" (David Gallego)

"A l’afició li diria que converteixi aquesta il·lusió que hi ha sobre el partit en gasolina per als jugadors", ha reclamat Gallego, que ha demanat, a tota hora, la "màxima prudència i humilitat", malgrat que el conjunt islandès sigui anònim. "És una il·lusió enorme; estic desitjant que arribi el moment. Som a prop del debut d’un nou projecte, en competició europea i a casa", ha admès el tècnic.

Sense el 'Monito' Vargas

Més no se li pot demanar al nou Espanyol, que té, com va recordar Gallego, "només 20 dies de preparació" per enfrontar-se a l’Stjarnan, que està "en competició des de l’abril, que ja ha disputat 13 jornades i que, a més, és un equip molt valent, amb un alt grau d’implicació. Tenen clar al que juguen", va dir l’entrenador, que no tindrà el ‘Monito’ Vargas, el fitxatge més car de la història de l’Espanyol, "perquè no ha pogut ser inscrit per un tema burocràtic".  I amb Borja, de moment, vestit de periquito.