golejada d'escàndol

13-0: Els Estats Units humilien Tailàndia en el Mundial femení

Les grans favorites van demostrar la seva clara superioritat i van superar l'11-0 que Alemanya va endossar a l'Argentina el 2007

EPA7713. REIMS (FRANCIA), 11/06/2019.- La portera Sukanya Chor Charoenying de Tailandia encaja un gol de Estados Unidos durante un partido de la Copa Mundial Femenina de la FIFA 2019 entre Estados Unidos y Tailandia, este martes, en Reims (Francia). EFE/Tolga Bozoglu / TOLGA BOZOGLU (EFE)

Els Estats Units, el rival a batre a França i una de les grans favorites a ocupar el primer lloc per la qualitat i experiència de les seves jugadores en tornejos internacionals, van arrossegarTailàndia  (13-0), i van superar la golejada més gran de la seva història a la Copa del Món, el 7-0 davant de la Xina Taipei. Les nord-americanes van demostrar per què són la millor selecció del món i només van necessitar 45 minuts per aglutinar la possessió durant bona part del partit, marcar tres gols i rematar a porteria en 12 ocasions, que n’acabarien sent 40 al final de l’enfrontament, un cada 135 segons.

Una de les estrelles del campionat, Alex Morgan, va obrir el marcador per a les nord-americanes, i Rosel Lavelle i Lindsey Horan van augmentar l’avantatge. Després, Samantha Mewis, amb un doblet, Morgan, en quatre ocasions més, Lavelle, que també va repetir, Megan RapinoeMallory Pugh i Carli Lloyd es van endinsar en una golejada històrica en el Mundial femení.

Cinc gols

Morgan es va convertir en la segona jugadora de la Copa del Món femenina que marcar cinc gols en un partit des que el seu compatriota Michelle Akers ho va fer davant de la Xina Taipei fa 27 anys i 199 dies, mentre que Lloyd, amb el seu darrer gol, va aconseguir, als 36 anys i 330 dies, passar a ser la golejadora més gran que anota per als Estats Units en el Mundial.

Així, els Estats Units van ser el primer equip que marca 13 gols en un partit en la història dels mundials femenins, i superen l’11-0 que Alemanya va endossar a l’Argentina el 2007.