Anàlisi esportiva

Obama compara Messi amb Picasso i Dalí

L'expresident dels Estats Units elogia l'estrella blaugrana durant una conferència a Bogotà

obama / JUAN BARRETO (AFP)

L’expresident dels Estats Units Barack Obama va suggerir dimarts a Bogotà que la selecció de futbol de l’Argentina "té problemes" per guanyar la Copa del Món perquè no juga en equip malgrat tenir el "meravellós" Lionel Messia les seves files.

"Fins i tot la gent que creiem que són genis treballen amb altres persones per desenvolupar el seu propi estil. A l’Argentina, malgrat que Messi és meravellós, tenen problemes per guanyar la Copa del Món", va assegurar l’expresident en la seva conferència a Exma 2019, que va finalitzar dimarts al Movistar Arena de Bogotà.

La comparació

En la seva dissertació, Obama va exaltar la importància de les organitzacions horitzontals i el treball en equip, i va asseverar que "molt poca gent aconsegueix grans coses tot sols".

És en aquest context en què va fer l’afirmació sobre l’Argentina i Messi, que va comparar amb altres genis com els pintors Salvador Dalí Pablo Picasso, de qui va dir que van desenvolupar el seu "estil propi" gràcies al treball amb altres artistes, com el francès Georges Braque en el cas de l’últim. "El meu consell per als joves és que cal reconèixer que molt poca gent aconsegueix grans coses tot sols. Fins i tot la gent que creiem que són genis treballen amb altres persones per desenvolupar el seu estil propi", va apuntar.

Les filles

L’expresident nord-americà va declarar el 2016 que les seves filles són seguidores del crac argentí i fins i tot va afirmar que elles desitgen conèixer el jugador. Les declaracions d’Obama arriben a escassos dies de l’inici de la Copa Amèrica 2019 al Brasil, el mateix escenari on l’Argentina de Messi va ser subcampiona el 2014.

L’Argentina jugarà un amistós de comiat al seu país davant de Nicaragua el 7 de juny i després partirà al Brasil per disputar la Copa Amèrica, del 14 de juny al 7 de juliol. L’‘albiceleste’ forma part del grup B al costat de Colòmbia, el Paraguai i Qatar, un dels països convidats en la present edició.