decisió oficial

Al Mundial de Qatar hi haurà 32 i no 48 seleccions

L'acord es farà públic el pròxim 5 de juny a París

zentauroepp38757880 buildings are seen on a coast line in doha qatar june 5 20170605223340 / NASEEM ZEITOON

El Consell de la FIFA ha decidit que el pròxim Campionat del Món, que es disputarà a Qatar el 2022, tindrà 32 seleccions participants i no 48, com pretenia la Federació Internacional. La FIFA, que anunciarà oficialment aquesta decisió el pròxim 5 de juny a París, ha descartat l’ampliació per problemes polítics i de logística al país.

"Després d’un procés de consulta exhaustiu i integral amb la participació de totes les parts interessades, es va arribar a la conclusió que, en les circumstàncies actuals, tal proposta no podrà fer-se ara", indica el Consell de la FIFA. La Federació Internacional i Qatar van explorar la possibilitat d’ampliar a 48 seleccions el cartell de participants del pròxim Mundial. Però la FIFA argumenta que els preparatius ja estan avançats i que per a l’ampliació de participants és necessària una avaluació detallada i un estudi exhaustiu de l’impacte logístic al país amfitrió i que ja no hi ha temps per realitzar-lo, per la qual cosa es va descartar l’opció.

La FIFA assegura que la Copa Mundial de Qatar 2022 continuarà planejada amb 32 seleccions i que no es presentarà cap proposta al Congrés del 5 de juny.