PARTIT AL CAMP NOU

Detinguts sis 'hooligans' del Liverpool per disturbis i agressions a la plaça Reial

Uns 500 seguidors inunden la cèntrica plaça bevent i alguns han llançat llaunes a la Guàrdia Urbana

whatsapp-video-2019-04-30-at-224728 vid 30 225204 / periodico

Els Mossos d’Esquadra estaran aquest dimecres a sobre dels4.800 aficionats del Liverpool desplaçats a Barcelona per a la Champions. No es preveuen enfrontaments amb seguidors radicals del Barça i les preocupacions són les "típiques" que impliquen els ‘hooligans’: l’alcohol, els efectes del qual ja han causat els primers danys.

Uns 500 seguidors s’han instal·lat aquest dimarts a la plaça Reial del barri Gòtic per beure i ja han provocat alguns incidents. Dos treballadors de l’hotel Plaça Reial han sigut agredits i han necessitat atenció mèdica. Alhora, dues persones més han patit contusions i fins i tot han acabat amb el nas fracturat, com a conseqüència de baralles. 

Sis ‘hooligans’ han sigut detinguts per la Guàrdia Urbana a l’arribar la nit. N’hi podria haver més, perquè alguns dels aficionats anglesos s’han dedicat a llançar llaunes de cervesa contra els agents de la policia local.

Els ‘hooligans’ han començat al matí a penjar banderes a les palmeres, a cridar i a jugar a futbol. I han begut; no han deixat de beure des de primera hora. La majoria d’ells aterrarà a la capital catalana el mateix dimecres al matí i començaran a beure quan surtin del taxi. L’estat d’embriaguesa sovint acaba causant problemes als bars de la plaça Reial, com els que ja han tingut lloc aquest dimarts, i dispara les vendes dels llauners ambulants. 

Dispositiu habitual

Els dispositius per controlar aficions rivals conflictives pertanyen a la Brigada Mòbil (Brimo). Però el d’aquest dimecres coincidirà amb les manifestacions de l’1 de maig i s’ha optat per reservar els especialistes d’ordre públic per a aquesta tasca i deixar els seguidors en mans dels antiavalots ARRO.

La fase més complicada de l’operació és el seu trasllat fins alCamp Nou. El dispositiu es traslladarà llavors al Metro, fins a Palau Reial. Des d’allà, baixaran pel parc de la Maternitat fins a l’accés 21 de l’estadi. "Els anglesos estan acostumats a arribar amb poca antelació al partit i es posen nerviosos quan veuen que se’ls escorcolla i això provoca que acabin entrant tard. Els surt la supèrbia i llancen insults contra Espanya. Paciència. Si no volen entrar amb el partit començat, que arribin abans, perquè de l’escorcoll no es deslliuraran", asseguren fonts policials.

Per a demà, una empresa anglesa ha reservat la sala Razzmatazz per fer una festa privada de seguidors 'reds'. Hi portat grups i ‘dj’ de Liverpool. La iniciativa, privada, agrada a la policia catalana, perquè ajudarà a restar pressió a la plaça Reial. Després del partit no s’esperen incidents. "La majoria volarà a Anglaterra aquella mateixa nit. I els que es quedin a dormir estaran tan rebentats que, en principi, no donaran més problemes".