NOM REVOCAT

Un jutge de França prohibeix a una parella anomenar el seu fill Griezmann Mbappe

El magistrat estima que el nom pot resultar perjudicial per al nen

marcosl47324920 atletico madrid s french forward antoine griezmann reacts as190312234640 / FILIPPO MONTEFORTE

A una parella boja pel futbol al sud-oest de França se li ha prohibit anomenar el seu fill Griezmann Mbappe. Un jutge de família a la ciutat central de Brive-la va desposseir el nadó dels seus dos primers noms gairebé cinc mesos després del seu naixement, va dir l’ajuntament local a l’agència France-Presse.  Els seus pares han acatat la decisió i han decidit posar-li a la criatura el nom de Dany Noe.

Les famílies franceses ara tenen la llibertat de triar el primer nom dels seus fills. Fins el 1993 havien d’escollir-lo d’una llista aprovada. No obstant, les autoritats locals encara poden impugnar i portar els pares als fiscals si les seves eleccions es creuen perjudicials per al nen.

Un funcionari local va considerar que Griezmann Mbappe, amb referència als davanters del Atlètic Madrid i del Paris Saint-Germain, era “contrari a l’interès del nen” i va remetre el cas al fiscal. Ara un jutge ha recolzat la decisió del funcionari.

Altres noms que han entrat en conflicte amb la llei a França els últims anys inclouen “Jihad”. Més ben conegut a França com el terme per a una guerra santa islàmica, “gihad”, tot i que també pot significar una lluita personal i no-violenta contra el pecat per als musulmans.