PROJECTE A LA VISTA

La Lliga utilitzarà la intel·ligència artificial per determinar els horaris dels partits

El sistema ja s'està provant i la intenció és millorar l'assistència als estadis

jcarbo45665479 bara181028200235 / JORDI COTRINA

La Lliga posarà en funcionament a partir del febrer un 'software' amb intel·ligència artificial (IA) per determinar els horaris dels partits, segons va revelar aquest dilluns el president de LaLiga, Javier Tebas. En unes declaracions a RAC-1, Tebas va comentar que el nou sistema ja s’està provant i l’objectiu és optimitzar la IA per determinar els millors horaris i maximitzar les assistències als estadis, a més de les audiències, tants de les nacionals com les internacionals.

Quant a horaris i dates, el president de LaLiga va informar que de moment es descarta que hi hagi futbol en les dates nadalenques tal com passa en altres països, per incompatibilitat amb el que sol·liciten els sindicats de futbolistes. El màxim dirigent de la Lliga "no s’imagina un campionat sense Leo Messi" i creu que l’argentí acabarà la seva carrera professional al Barça. "M’hauria agradat que Cristiano Ronaldo continués al Madrid, però hem treballat perquè els danys fossin els mínims. La seva sortida no ens ha afectat a nivell de màrqueting internacional", va afegir.

Quant al balanç del VAR, el dirigent va assegurar que és positiu i va afegir que hi ha un problema en la detecció dels fores de joc. "Les línies dels camps no són perfectes, no són horitzontals i tenen una curvatura molt petita. El VAR està revisant contínuament jugades per avisar l’àrbitre. Estic encantat de com està anant, tot i que si l’equip afectat és un gran, llavors hi ha més repercussió", va afegir.

Temes:

Javier Tebas