CAMPANYA

Vídeo de les àrbitres contra la violència masclista: "Tu decideixes el final"

És la primera vegada en què les jutges esportives s'uneixen per aquesta causa

arbitras / periodico

Les àrbitres espanyoles han llançat un vídeo en el qual conviden les dones víctimes de violència de gènere que "posin punt i final" a aquesta situació, una iniciativa llançada en vigílies del Dia internacional de l’eliminació de la violència contra la dona.

En el vídeo es fa al·lusió alscomentaris negatius que han de sentir les àrbitres cada vegada que xiulen un partit. A més, sostenen una manta amb la frase "Tu decideixes el final", lema que encapçala la iniciativa, recolzada per la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i el Comitè de Tècnics d’Àrbitres (CTA).

Aquesta és la primera vegada en la història que les àrbitres de Primera Divisió s’uneixen per aquesta causa, perquè es posi punt i final a tots els abusos d’aquesta problemàtica, va destacar la RFEF a través d’un comunicat.

A més aquest vídeo també busca defensar la dignitat del treball arbitral, "independentment del gènere de qui l’exerceixi".

Aquesta no és la primera iniciativa social que pretén impulsar la RFEF, ja que anteriorment les jugadors espanyoles es van unir a la lluita contra el càncer de mama lluint pitets roses en el partit que van disputar contra Anglaterra el mes de març passat.