LA CHAMPIONS D'HANDBOL

El Barça reforça el seu lideratge europeu amb un recital davant del Vardar

Mortensen i Moller destaquen en el triomf blaugrana consolidant en un segon temps pletòric (34-26)

lmendiola45935699 fc barcelona lassa vs hc vardar foto javi ferrandiz181117203723 / Javi Ferrandiz

Els nou gols de Casper Ulrich Mortensen, màxim realitzador de la trobada, i les parades de Kevin Moller, en la seva millor actuació a la porteria blaugrana, van ser dos de les aspectes més excel·lents en la contundent victòria del Barça d’handbol en la vuitena jornada de la Lliga de Campions davant el Vardar macedoni (34-26), tot i que, per damunt de tot, va destacar l’actuació coral dels blaugranes, que viuen un moment pletòric de forma.

El triomf, el setè consecutiu dels blaugranes, li permet reforçar el seu lideratge en el Grup A, amb dos punts d’avantatge sobre el Kielce, i quatre sobre el Rhein Neckar i el mateix Vardar, al quals va despenjar del liderat amb la seva victòria fa set dies a Skopje.

El Barça camina de forma devastadora per la Champions d’handbol, silenciant rivals que teòricament tenen molt a dir en el Grup A, batejat com “el de la mort” en el seu inici, com el Veszprem; el Montpeller, el vigent campió europeu, o el Kielce. Davant el Vardar, el campió de la Champions de fa dues temporades, l’equip de Xavi Pascual va donar un cop d’autoritat, que reforça la seva candidatura al títol europeu aquesta temporada.

Parcial devastador

L’equip del preparador madrileny Roberto García Parrondo no va trobar l’antídot per desconnectar el Barça. Va aconseguir aguantar-li el pas en el primer temps, en el qual es van succeir les alternatives al marcador per a un i un altre equip (16-15 dels blaugrana en el descans), però el rodet blaugrana va acabar passant per sobre dels macedonis en una segona part excepcional. La intensitat i el desplegament físic, dues de les principals virtuts en la nova imatge que projecta el Barça, van disparar les diferències en el marcador.

L’equip de Pascual va firmar un parcial de 8-1 en els primers nou minuts del segon període (24-16) que li va permetre posar terra pel mig i desconnectar el seu rival, que va acabar abaixant els braços i assumint la superioritat dels barcelonistes en un Palau Blaugrana entusiasmat. Des de desembre del 2015, els blaugranes mantenen inexpugnable la seva pista.

En aquesta arrencada de la segona part l’actuació del danès Moller a la porteria blaugrana va resultar providencial per acabar amb les esperances del Vardar i va permetre al tècnic blaugrana Xavi Pascual iniciar una rotació, que li va permetre donar entrada a tots els jugadors de la banqueta perquè participessin del triomf.

“Els 15 minuts de Kevin (Moller) és el que ens ha marcat la diferència”, va recalcar el capità blaugrana Victor Tomàs, feliç per l’actuació col·lectiva. “És una victòria molt voluminosa, contra un gran equip, que ens permet reforçar el lideratge”.

Fitxa tècnica

34 - FC Barcelona (16 +18): Pérez de Vargas (Kevin Möller (m. 28 a 60); Áleix Gómez (4), Mem (2), Palmarsson (1), Fábregas (2), Andersson (1), Mortensen (9,1p), set inicial, Thiagus Petrus (-), Víctor Tomás (3), Sorhaindo (3), Ariño (3), Entrerríos (-), Duarte (4), Dolenec (1) i Syprzak (1).

26 - Vardar Skopje (15 +11): Milosavljev (Ghedbane, m. 55 a 60); Shishkarev (1), Kristopans (1) Stoilov (2), Skube (2), Borozan (3), Dibirov (2), set inicial, Karacic (2), Dissinger (4), Kalarash (-), Cupic (5,3p) i Kiselev (4).

Temes:

Handbol