BATUDA

Operació contra la venda il·legal d'entrades del Barça dos dies abans del clàssic

La Guàrdia Civil deté 10 persones després de realitzar nou registres

En l'últim Barça-Madrid es van detectar 2.822 aficionats amb abonaments duplicats de manera fraudulenta

fcasals16722740 barcelona 16 08 2011 colas en las taquillas del camp nou181026104347 / JORDI COTRINA

La Guàrdia Civil ha iniciat una operació contra la venda d’entrades falses per veure partits del FC Barcelona, segons fonts consultades per EL PERIÓDICO. Agents de l’institut armat, actuant com a policia judicial del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, han detingut 10 persones després d’efectuar nou registres en diversos punts de Catalunya. Els detinguts són persones vinculades a empreses que venen entrades d’espectacles i esdeveniments esportius, segons informa la Guàrdia Civil en una nota oficial difosa aquest divendres. Es preveuen més arrestos.

L’origen d’aquest cas es remunta al mes de maig del 2018, quan el club va detectar més de2.822 entrades falsificats en possessió d’aficionats que pretenien accedir a l’estadi durant la visita del Reial Madrid. La comissió de disciplina va iniciar accions internes per esbrinar si els socis havien cedit voluntàriament les seves dades als falsificadors. Des d’aleshores ha sancionat, i fins i tot expulsat, alguns d’aquests socis. 

Paral·lelament, la Fiscalia Anticorrupció, arran de les informacions en premsa, va iniciar una investigació, que ara ha recaigut en el Jutjat número 1, que ha ordenat elsregistres policials d’aquest divendres. Les sospites apunten que els socis haurien cedit els seus carnets a grups dedicats a la revenda d’entrades i, durant aquesta cessió, les organitzacions haurien dut a terme còpies del codi QR d’aquests abonaments. Tal com detallen fonts del club, utilitzaven aquests codis per falsificar entrades de paper amb què accedien les persones que les compraven, gairebé sempre en partits de màxim interès, per les quals pagaven als falsificadors una bona suma de diners. L’operació policial d’aquest matí ha coincidit –casualment– en vigílies d’un altre enfrontament Barça-Madrid.

Els socis han sigut sancionats perquè van accedir a entregar els seus carnets per a la revenda il·legal a canvi dels diners en efectiu que els entregaven aquests grups de falsificadors. Però ignoraven que durant aquesta cessió temporal del seu abonament els delinqüents aprofitarien per plagiar el codi QR. 

Al Camp Nou mai hi accedien dues persones amb el mateix codi, ja que el soci no es presentava a l’estadi conscient que havia ‘revenut’ el carnet. I, en concret, durant el partit del clàssic el club va optar per deixar entrar els que es va sorprendre provant d’accedir amb entrades falsificades amb dades d’abonats. No obstant, es va activar la Comissió de Disciplina, que ha col·laborat amb la Guàrdia Civil per poder trobar els responsables que havien fabricat aquestes entrades fraudulentes. 

En l’operatiu, iniciat a les 10.00 hores, tal com ha avançat aquest diari, s’han registrat nou locals, entre els quals alguns es troben els ubicats al carrer Collblanc, 92, i Sagué, 27. En total, hi ha hagut 10 arrestats. El Barça, per la seva banda, ha entregat els 2.822 abonaments propietat de socis que havien decidit lucrar-se amb la revenda a altres socis que encara no tenien seient.