EQUILIBRI A MESTALLA

València i Atlètic empaten a il·lusió (1-1)

L'Atlètic de Madrid treu un punt contra un bon València amb un gran primer temps i molt patiment en la segona part

afp 18h7an / JOSE JORDAN (AFP)

El primer gran partit de la temporada 18-19 no ha defraudat, almenys en intensitat i emoció. En una bona primera part, l’Atlètic ha demostrat que és aspirant a tot, que el projecte de Simeone s’ha superat. Però així que ha avançat el partit, i ha augmentat l’empenta del València, gairebé el mateix equip que va guanyar aquest dimecres la Supercopa d’Europa s’ha anat replegant, víctima de la seva condició física, fins a acabar salvant un punt.

Griezmann, amb una genialitat, s’ha decantat l’equilibri tàctic del primer temps. Ha filtrat una passada entre la poblada defensa del València al més pur estil de Riquelme. El francès no ha necessitat gaire, una entrada fallida de Kondogbia, per trobar un metre en la frontal de l’àrea i trencar el mur defensiu local. Correa ha definit bé contra Neto.

El València de Marcelino ha mostrat maneres, però s’ha vist indefens contra un Atlètic que ha portat la idea que els dos practiquen un pas més enllà, a la maduresa. Amb el marcatge en contra, el València ha anat una mica més amunt i el Atlètic ha començat a disfrutar, ha transmès sensació de perill cada vegada que travessava el centre del camp.

El cansament del Atlètic

Com a la primera part, el València ha començat proposant una mica més, però l’Atlètic ha tardat 6 minuts a crear una ocasió molt clara de gol, mèrit de Juanfran. Però l’Atlètic no era el mateix, ha acusat les poques novetats que ha presentat Simeone d’inici, després d’una pretemporada atípica i una pròrroga a la Supercopa d’Europa: l’obligada de Filipe Luis, per sanció de Lucas, i la de Correa per Rodrigo.

El València ha insistit, ha cregut, se n’ha anat a dalt i ha trobat el premi. Un centre poc ortodox de Wass, debutant, l’ha fet bo un gran control i una millor definició de Rodrigo a l’àrea contra Godín, que s’ha llançat precipitadament a tallar una pilota a la qual no ha arribat.

Un Mestalla encès ha empès l’equip de Marcelino, que, per moments, semblava entrar en ebullició. Han sigut els pitjors moments de l’Atlètic. Només Diego Costa ha mantingut la intensitat, al costat del debutant Gelson Martins, però l’Atlètic només ha inquietat a pilota parada.

Mentrestant, Gabriel ha estavellat un cop de cap al pal i Marcelino ho ha intentat amb tot el que li han portat: Gameiro i Batshuayi. Amb els dos nous davanters, el València ha tingut l’oportunitat de guanyar, sobretot en una contra resolta per Wass de manera ineficaç contra Oblak.