UN FINAL EMOCIONANT

Rússia guanya l'or olímpic d'hoquei gel amb un gol d'or

Els russos van doblegar Alemanya a la pròrroga d'una intensa final (4-3) i igualen el Canadà en el palmarès històric amb nou ors

ecarrasco42310619 gangneung korea republic of 25 02 2018 team oar player180225091625 / LARRY W SMITH

L'equip d'esportistes de Rússia (OAR) s'ha proclamat campió olímpic d'hoquei sobre gel als Jocs de PyeongChang al derrotar aquest diumenge, a la final, disputada a l'Hoquei Centre de Gangneung, Alemanya, en un partit decidit amb un gol d'or a la pròrroga (4-3).

Els russos s'han avançat en el primer període, Alemanya ha igualat a un gol en el segon; i amb un parcial de 2-2 en el tercer, que igualava a tres gols el partit, la final s'ha decidit a la pròrroga. Un gol d'or de Kirill Kaprizov al desè minut de la pròrroga ha donat la victòria i el títol olímpic a l'equip rus (4-3), que substitueix en l'historial de la competició olímpica d'hoquei gel el Canadà, que dissabte va derrotar la República Txeca (6-4) en el partit pel tercer lloc; i va capturar la medalla de bronze.

Amb aquesta victòria, Rússia -que anteriorment els havia guanyat com a Unió Soviètica o com a Equip Unificat- iguala els nou títols olímpics del Canadà en aquest esport.

- Classificació final del torneig d'hoquei gel:

1. Rússia (OAR) 

2. Alemanya 

3. Canadà 

4. República Txeca