L'ESPERANÇA DEL MADRID

Cristiano, la clau mestra

El jugador portuguès apunta al Barcelona després de recuperar la seva millor versió davant el gol

undefined41361567 real madrid s cristiano ronaldo celebrates at the end of the171222202756 / Hassan Ammar

Torna a estar fi, a presentar-se a la crida del gol després de demostrar que no ha perdut ni una mica de gana. Cristiano Ronaldo ha tornat a rugir i prepara el millor del seu repertori per al clàssic, un escenari en què la seva motivació es dispara així que veu davant seu Messi, el seu gran rival i el que l’impulsa a superar-se dia a dia. Davant el Barcelona arriba una d’aquelles dates que el portuguès té marcades en vermell a la seva agenda. Després dels cinc gols que ha marcat en els últims quatre partits, CR7 tornarà a portar el pes del gol contra el Barça, al qual li ha marcat 17 gols en 28 partits.

En un altre dels seus excessos verbals, provocat per un nou atac d’ego, s’acaba d’autoproclamar com el millor de la història. Ho va fer després d’aconseguir la cinquena Pilota d’Or, amb la qual igualava Messi, amb qui ara vol desfer l’empat a gols entre tots dos el 2017, 53. Lògicament, la seva opinió no la comparteix bona part del món del futbol, però això a Cristiano tant li fa. El que té a veure amb ell gairebé mai està relacionat amb la senzillesa o la mesura, sinó més aviat amb l’excés. Li passa al camp i també a fora. Cristiano és capaç de donar-li un títol al Madrid i aprofitar per reiterar que el seu desig de retirar-se al Madrid no depèn d’ell, en un missatge directe a Florentino Pérez.

Deu triomfs contra el Barça

Ara arriba una altra data en què el portuguès pot tornar a treure rèdit. El clàssic apareix com un gran repte per a un Madrid molt necessitat dels tres punts i en aquest terreny Cristiano es mou amb certa solvència. Se sap protagonista per a bé i per a mal i accepta gustós els seus rols a l’espera de fer caixa davant el gran rival. Dels seus 28 matxs contra el Barcelona n’ha guanyat 10. Al Camp Nou ho ha saldat amb 11 dianes en els 15 partits que ha disputat el jugador portuguès al feu blaugrana.

No li ha anat tan bé al Bernabéu, on tan sols ha vist porteria en cinc ocasions en els 13 partits que hi ha disputat entre Lliga, Copa i Supercopa. El gol que completa els 17 gols del portuguès va ser el que li va marcar al conjunt blaugrana en la final de Copa de València el 2011. Dels cinc gols que ha marcat al feu blanc, tres van ser de penal a la Lliga. Això sí, per recordar l’últim gol de Cristiano al Barça al Bernabéu s’ha de viatjar en el temps fins al 25 d’octubre del 2014.

Trucar a la porta de Florentino

Si trenca aquesta ratxa i el Madrid salva la final d’aquest dissabte amb un triomf contra l’equip de Valverde, a ningú li podria estranyar que abans de començar les vacances, Cristiano torni a trucar a la seva manera a la porta de Florentino per veure com està el seu cas. Fa uns dies s’apuntava que el nou contracte quedarà estampat a final de temporada, però Zidane el veu més a prop, gairebé com un regal de Reis.

«Cristiano es mereix tot el respecte del club. El que ha de fer és pensar només en el partit. El club i ell ja parlaran després de les vacances», va afirmar el tècnic francès, que s’ha convertit en el principal avalista per a l’ampliació del contracte del portuguès. «Ha de seguir aquí sempre perquè ningú fa el que fa ell», va manifestar l’entrenador del Madrid després del gol que Cristiano va marcar en la final del Mundial de Clubs.

En l’aspecte físic, Zidane va aclarir qualsevol dubte sobre l’estat del portuguès, que només es va exercitar ahir amb la resta dels seus companys. «Està al 100 per cent», va apuntar Zizou, que sap que per res del món es perdria una altra de les seves cites preferides amb Messi al davant.