EUROPA LEAGUE

L'Athletic, el Vila-real i el Celta ja coneixen els seus rivals de la fase de grups de l'Europa League

Els equips espanyols eviten els 'cocos' del sorteig d'una competició en què el Manchester United surt com a gran favorit

  / EL PERIÓDICO

L'Athletic Club, el Vila-real i el Celta ja coneixen els seus rivals de la fase de grups de l'Europa League 2016-17. Aquest divendres s'ha realitzat el sorteig a la mateixa seu de Mònaco on dijous va tenir lloc el sorteig de la Champions League. Un total de 48 clubs s'han dividit en 12 grups de quatre equips, dels quals només els dos millors classificats accediran als setzens de final, eliminatòria en què s'uniran els tercers de grup de la Lliga de Campions.

Després de la seva dolorosa eliminació contra el Mònaco en el 'play-off' d'accés a la màxima competició continental, el Vila-real buscarà la final que aquest any se celebra al Friends Arena de Solna, Suècia, després d'arribar fins a les semifinals la temporada passada. El sorteig d'aquesta primera fase, en què sortia com a cap de sèrie, ha sigut benèvol amb els castellonencs, que s'enfrontaran dins del grup L a l'Steaua de Bucarest romanès, l'Osmanlispor turc i el Zuric, que milita a la segona divisió suïssa, i que s'ha classificat gràcies a la Copa que va conquistar el curs passat. 

EL CELTA, EL MÉS PERJUDICAT

Per la seva banda, l'Athletic Club buscarà lluitar per un títol que és el gran objectiu de la temporada dels lleons, eliminats a mans del Sevilla en la tanda de penals amb què es van resoldre els quarts de final de l'última edició. Els de Valverde, també caps de sèrie, han quedat enquadrats al grup F amb el Genk belga, el Rapid de Viena austríac i el Sassuolo italià, i els blanc-i-vermells surten com a clars favorits per passar de ronda. 

El tercer representant de la Lliga espanyola, el Celta de Vigo, ha sigut el més perjudicat. Ubicat per coeficient al bombo 3, ha anat a parar al grup G, amb l'Ajax, l'Standard de Lieja i el Panathinaikos. Els holandesos, tot i la seva contundent eliminació en la prèvia de la Champions a mans del Rostov, surten com a favorits en aquest grup, i el desplaçament a Atenes és sens dubte un dels més complicats que li podien tocar a l'equip de Berizzo.

Finalment, el gran favorit a les quinieles per guanyar el trofeu d'aquest any, el totpoderós Manchester United de José Mourinho, IbrahimovicPogba i companyia, sortirà al grup A amb dos rivals incòmodes, el Fenerbahçe i el Feyenoord, clàssics de les competicions europees, a més del modest Zorya Luhansk d'Ucraïna.