Un nou reportatge televisiu acusa l'atletisme de Rússia de continuar impulsant el dopatge

El ministre d'Esports, esmentat directament com a encobridor, nega les revelacions i les qualifica de "venjança" per organitzar el Mundial 2018 de futbol

jcarmengol34196207 files this file photo taken on january 16 2016 160609141810 / VASILY MAXIMOV

Galleda d'aigua freda sobre les aspiracions de l'atletisme de Rússia de ser readmesa en competicions oficials a la reunió del consell de l'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme (IAAF, per les seves sigles en anglès) el pròxim 17 de juny. La cadena de televisió alemanya ARD es disposa a emetre un reportatge en què acusa Rússia de continuar amb el "dopatge d'Estat" malgrat les sancions i l'amenaça de quedar definitivament exclosa dels Jocs Olímpics de Rio, suggerint fins i tot que el ministre d'Esports, Vitali Mutkó, havia col·laborat a l'hora d'encobrir casos positius per ingerir substàncies prohibides. El mateix mandatari ha sortit a la palestra per desmentir aquestes informacions i qualificar-les de "venjança" perquè el país organitza el Mundial de Futbol 2018Mundial de Futbol 2018.

L'agència France Presse ha pogut visionar la producció realitzada pels periodistes Hajo SeppeltFlorian Riesewieck i Feliç Weberen en què se sosté que entrenadors suspesos de per vida, com Víktor Chegin, continuen treballant amb el desposseït campió olímpic de marxa en 50 quilòmetres a Londres 2012, Serguei Kirdyapkin, i l'exmedalla de plata olímpica femenina en 20 quilòmetres, Olga Kanískina, tots dos suspesos. A més, en un intercanvi d''e-mails' entre un laboratori i el ministeri d'Esports sobre un cas de dopatge per hexarelina d'un jugador de futbol, apareixen les sigles V.L., que els periodistes identifiquen amb les de Vitali Leontievich Mutkó:

 -"¿S'ha d'atendre la decisió de V.L. per fer públic el resultat?", pregunta un treballador del laboratori.

-"Exactament", se li respon des del ministeri d'Esports.

En una entrevista a una cadena russa, el mateix encausat ha desmentit categòricament les acusacions. "Les inicials es poden interpretar de maneres diferents", ha assegurat Mutkó. "Una de les raons per a l'escàndol del dopatge amb els esportistes russos és furgar per buscar informació comprometedora sobre la Copa del Món 2018", ha indicat Mutkó.