El triatleta Gómez Noya, guardonat amb el premi Princesa d'Astúries dels esports 2016

El jurat ha reconegut el "brillant palmarès" i els seus valors "d'esforç i perseverança"

L’atleta Javier Gómez Noya, premiat amb el Princesa d’Astúries als Esports 2016. / EFE / JOAO RELVAS / VÍDEO: ATLAS

El jurat del premi Princesa d'Astúries dels esports 2016 ha decidit concedir el guardó al triatleta Javier Gómez Noya, vigent campió del món i amb cinc títols mundials en el seu historial, pel seu "brillant palmarès" i els seus valors "d'esforç i perseverança".

L'acta del jurat, que ha estat presidit per l'atleta Abel Antón, ha exalçat "l'incontestable i brillant palmarès" de Gómez Noya.

Així mateix, ha reconegut els seus "valors d'esforç i perseverança davant l'adversitat", que l'han portat a demostrar "una enorme fortalesa i un encomiable esperit de superació en tota la seva carrera".

La candidatura de Gómez Noya, que s'ha imposat a les altres 19 procedents de 10 països, va ser proposada pel president de la Federació Espanyola de Triatló, José Hidalgo Martín.

Gómez Noya és el vigent campió del món i d'Europa i és l'únic triatleta amb cinc títols mundials.

ESPERT, BEARD, NACHTWEY...

Aquest és el cinquè premi atorgat dels vuit guardons internacionals que convoca anualment la Fundació Princesa d'Astúries, que aquest any arriba a la seva XXXVI edició.

En la present edició dels premis Princesa d'Astúries han sigut ja distingits l'actriu, directora i escenògrafa Núria Espert amb el de les arts; el fotoperiodista nord-americà James Nachtwey amb el de comunicació i humanitats; la historiadora britànica Mary Beard, amb el de ciències socials, i l'enginyer mecànic i biofísic nord-americà Hugh Herr, amb el d'investigació científica i tècnica.