ELS 'PLAY-OFF' DE LA NBA

Lebron i els Cavs espanten camí de la final de l'Est

lmendiola33811438 elx01 atlanta united states 08 05 2016 cleve160509202204 / ERIK S LESSER

Aplicant la llei del mínim esforç, els Cavaliers s'han plantat a la final de la Conferència Est de la NBA, on esperen el nom del seu rival, Toronto o Miami, ara amb 2-1 per als primers. El camí per a Cleveland ha tingut, fins ara, aires de passeig militar. Un 4-0 contra els Pistons en primera ronda i un altre 4-0 contra a els Atlanta Hawks.

«Tenia ganes de tornar a casa ràpid per poder veure Joc de Trons», es va atrevir a fer broma Kevin Love, quan li van preguntar en roda de premsa pel marcador en presència d'un Lebron James que es partia de riure.

De sobte, els Cavs desborden optimisme i bones sensacions, com si algú hagués encès l'interruptor després d'un curs ple de llums i ombres. Tyronn Lue ha obrat el miracle de recuperar la versió més competitiva de l'equip, malgrat que va arribar a la banqueta sense crèdit per substituir, a mitja temporada, David Blatt.

«Ara tenim un gran ritme de joc. Sabem què hem de fer en cada moment a la pista», diu Lebron James, l'home que pretén redimir-se a casa amb un anell, després d'haver-se'l enfundat dues vegades a Miami amb els Heat.

El 4-0 contra els Hawks (99-100) es va construir amb 27 punts i 13 rebots de Kevin Love, de 21 punts, 10 rebots i 9 assistències de Lebron i de 21 punts i 8 assistències de Kyrie Irving. És a dir, el Big Three a ple rendiment. I això permet entendre, en gran mesura, el pas endavant de Cleveland. L'altra explicació remet a l'aposta per obrir el camp a base de triples, en la línia dels Warriors, que els està funcionant de meravella: 15, 25 (rècord de la Lliga), 21 i 16 triples en els quatre partits, gairebé tants (77) com tirs de dos (81). «Així funciona la Lliga ara. Amb els triples et maten», va admetre Paul Millsap, l'aler dels Hawks.

A l'oest tot està més obert, després del triomf dels Thunder contra els Spurs (111-97), amb 41 punts de Durant, el seu rècord en els play-off resultat que situa un

2-2 en la semifinal, que ara torna a Texas, mentre que els Warriors, que tenen un avantatge de 2-1 sobre els Blazers, esperen el retorn al més aviat possible de la seva estrella, Stephen Curry, a qui ahir l'ESPN ja declarava oficiosament com el nou MVP d'aquesta temporada.

Temes:

LeBron James