El preu dels vols per anar a la final de la Champions de Milà es posa pels núvols

Totes les companyies apugen les tarifes des de qualsevol aeroport espanyol

  / JOSÉ LUIS ROCA

Blindatge o 'agost' aeri en plena primavera. Així es podria descriure la decisió presa per les companyies aèries per viatjar des de qualsevol aeroport espanyol fins a Milà. Preus pels núvols i gairebé impossible adquirir un bitllet per a moltes butxaques, aficionats blancs o blanc-i-vermells, que ja han comprovat, des que el Madrid va certificar el pas per enfrontar-se a l'Atlètic, que no tindran ni fàcil ni barat el desplaçament fins a Itàlia.

No hi ha places per menys de 584 euros que permetin volar sense escales des de Barajas a qualsevol dels tres aeroports milanesos, ni el divendres abans, ni el mateix dissabte dia 28, dia assignat per a la final de la Champions. Només cal submergir-se en qualsevol dels buscadors de vols via internet per comprovar els preus de les companyies aèries. Així, Ryanair ofereix vols a partir de 584 euros des de Madrid, com a opció més econòmica, encara que resulta més car si es tria una altra via per volar: 704 euros amb EasyJet, 1.098 amb Alitalia i 1.171 euros amb Iberia. Si es prefereix volar el mateix dia del partit els preus es mantenen en el mateix nivell.

Aquest dijous la possibilitat més econòmica per desplaçar-se des de Madrid a Milà és via Tunis, encara que l'anada i tornada se situa per sobre dels 260 euros. Els madridistes o blanc-i-vermells que busquin altres aeroports trobaran possibilitats de viatge més econòmiques però molt allunyades de les ofertes habituals sense finals de Champions. A Barcelona és EasyJet la companyia que aquest dijous manté una opció més barata (293 euros) i des de València Ryanair ven places a partir de 387 euros.

Com a anècdota, des de Madrid, el cap de setmana passat, el desplaçament a Malpensa s'oferia a partir de 82 euros, que sol ser el preu habitual en els viatges a Itàlia des de la capital espanyola per a les companyies de baix cost.