L'OPEN BRITÀNIC

Sergio García entra en la lluita pel títol

El torneig acabarà en dilluns, per segon cop en la història, després d'un dia amb molt moviment

Sergio García celebra un dels ’putts’ que li van entrar, ahir. / EFE / FACUNDO ARRIZABALAGA

Sergio García lluitarà una altra vegada per endur-se un títol de Grand Slam al seu historial. És un dels grans jugadors que encara no en té cap, com Lee Westwood o el més jove Ricky Fowler. Ahir, en el dia del moviment, el golfista castellonenc es va postular entre les dues dotzenes de jugadors que encara conserven opcions en un Open Britànic més obert que mai.

La pluja i el vent (que han fet que el torneig hagi de finalitzar avui dilluns) es van calmar ahir i van deixar l'Old Course de Saint Andrews (el traçat més antic del món) molt assequible per a la superlativa qualitat dels golfistes que havien passat el tall. Sergio García, amb una targeta de 68 cops (amb cinc birdies i un sol bogey), en va treure partit per situar-se empatat en la sisena posició, amb 9 cops sota el par, a tan sols tres del lideratge, compartit pel sud-africà Louis Oosthuizen, l'australià Jason Day i l'irlandès Paul Dunne, l'últim amateur líder després d'haver-se acabat la tercera volta d'un Open des que Bobby Jones (EUA) ho va aconseguir el 1927.

RECOLZAT PEL PÚBLIC / Sergio García podria haver estat fins i tot en una situació més bona si no hagués fallat el birdie a l'últim forat, el de la vall de la mort (un tàlveg traïdor abans del green), al fallar un putt de dos metres. El jugador espanyol, 10è del món als 35 anys, va jugar fent parella amb Jordan Spieth (EUA), que persegueix el seu tercer gran de l'any, després d'haver-se imposat al Masters d'Augusta i a l'Open dels EUA. Si ho aconseguex, seria el primer a fer-ho des de Ben Hogan el 1953. Spieth també es va col·locar en situació de privilegi, amb un 66 per a un total de -11, a un cop dels líders. L'Open s'acabarà en dilluns per segon cop en la història. El 1988 ho va fer també, al Royal Lytham, escenari de la tercera gerra de claret conquistada per Severiano Ballesteros, després de les del 1979 i el 1984.

«M'encanta aquest torneig. Després de la Ryder Cup és la meva competició preferida», va assegurar un relaxat Sergio García, que va jugar molt recolzar pel públic escocès. «Aquí hi entenen molt de golf i em demostren un afecte impagable», va afegir.

L'altre espanyol que va passar el tall, el canari Rafa Cabrera Bello, va presentar els mateixos 68 cops que García, per a un 4 sota el par en el global que el situen sobre el lloc 45è, lluny de la lluita pel títol que es desencadenarà aquest dilluns.

FINAL MULTITUDINARI / Serà, certament, una lluita sense quarter, amb ni més ni menys que 25 homes amb opcions reals d'endur-se l'Open Britànic. Fowler i Dustin Johnson (77 ahir), amb -7, són els que estan més lluny, però no es poden descartar, per la seva qualitat. Més a prop, a dos cops del trio de líders, hi ha el veterà Padraig Harrington, guanyador de tres grans, que als seus 43 anys persegueix la seva segona gerra. I, empatats amb García, destaquen Justin Rose, Adam Scott, Retief Goosen, Zach Johnson, Rober Streb i l'australià Marc Leishman, que ahir va vorejar el rècord d'una volta en un gran (63) amb una targeta de 64 cops.