ESPIONATGE. DECISIÓ SOBRE UN TESTIMONI CLAU

Oliver evita que declari al jutjat un detectiu

Joan Oliver.

L'exdirector general del FC Barcelona i col·laborador de la candidatura de Joan Laporta, Joan Oliver, ha aconseguit que el jutge Josep Majó, que investiga el presumpte desviament de fons del club blaugrana, ajorni la declaració prevista per dilluns que ve, dia 13, d'un testimoni clau: Julián Peribáñez, un exdetectiu de l'agència Método 3 que va realitzar alguns dels serveis d'espionatge encarregats pel Barça i que, segons l'acusació, poden ser aliens als interessos de l'entitat esportiva.

Oliver, un dels dos imputats en el procés, va sol·licitar al jutge l'ajornament de la declaració de Peribáñez, que havia de celebrar-se cinc dies abans de les eleccions presidencials al Barcelona, perquè, al seu entendre, «aquesta prova s'està utilitzant mediàticament com a arma llancívola contra la candidatura de Joan Laporta». Segons l'exdirector general del Barça i home de confiança de Laporta, l'objecte de la seva petició és «evitar la instrumentalització mediàtica de la justícia, el manifest abús de dret i el possible frau de llei».

SENSE DATA /En una breu providència, el jutge s'ha limitat admetre la petició d'Oliver, sense fixar, de moment, nova data. «Que quedi sobre la taula per acordar un nou assenyalament», diu l'escrit del jutge, que no detalla els motius de la seva decisió. Fonts jurídiques van assegurar ahir a aquest diari que el fet que se celebrin eleccions en una entitat esportiva no es pot considerar com a argument jurídic per acceptar la suspensió de la declaració d'un testimoni. Altres fonts van destacar la vinculació d'Oliver amb Laporta.

Oliver s'ha sortit amb la seva de suspendre la declaració de Peribáñez, però no ha aconseguit el suport de la fiscalia perquè s'arxivi el procés judicial contra ell. També s'ha oposat a aquesta pretensió el soci Oriol Giralt, que exerceix l'acusació en la causa, i el Barça, representat per l'advocada María Pascual Guiteras, del despatx González Franco.

A més a més d'Oliver, també està imputat Xavier Martorell (CDC), excap de seguretat de club blaugrana i exdirector de presons de la Generalitat. Dues de les víctimes de l'espionatge suposadament pagat pel Barça en l'època de Laporta van ser els dirigents d'Unió Democràtica Xavier Amador i Joan Recasens, que van compartir grup municipal amb Martorell a Sant Cugat del Vallès.

Temes:

Espionatge