EL MARATONIÀ RAL·LI SUD-AMERICÀ

Barreda s'acomiada del Dakar

Coma ja mana en motos i Laia Sanz entra magistralment en el 'top-10'

Joan Barreda, que ha hagut d’abandonar el Dakar. / AP / FELIPE DANA

Quan més bé ho tenia, el castellonenc Joan Barreda (Honda) s'ha hagut d'acomiadar de la possibilitat de guanyar el seu primer Dakar, tot i arrencar en l'etapa d'ahir com a líder, després d'una duríssima i aferrissada lluita amb el tetracampió català Marc Coma (KTM). Barreda, que dissabte passat va tenir molts problemes al trencar el manillar de la seva Honda, va tornar a tenir problemes tècnics en la dura etapa d'ahir, on van abandonar molts pilots. El castellonenc, que va tenir problemes amb l'accelerador i va ser remolcat pel seu company de marca, el xilè Jeremías Israel Esquerre, no sabia encara, al tancament d'aquesta edició, si podria continuar avui.

El dia que van descansar cotxes i camions, la classificació de motos va passar a ser encapçalada per Coma, que ara supera per només 9.11 minuts el portuguès Paulo Gonçalves (KTM) i per una mica més, 11 minuts, el xilè Pablo Quintanilla (KTM), guanyador de l'etapa d'ahir on la catalana Laia Sanz (Honda) es va tornar a convertir en la gran sorpresa i revelació del ral·li, ja que la campioníssima mundial de trial i enduro va travessar la meta en cinquena posició, a 2.36 minuts de Quintanilla, i superant, per més de cinc minuts, el mateix Coma, que va ser novè en aquesta primera etapa de la segona i última setmana del Dakar.

Sanz, que va considerar impossible, «molt més que un somni», acabar el seu cinquè Dakar en el top-10, ja és la novena de la general i està disposada a seguir escalant posicions. «Ha sigut una etapa duríssima, però des de l'inici m'he vist molt forta», va assenyalar la catalana, que té com a millor resultat parcial d'etapa fins ara una setena plaça conquistada en la novena etapa de l'any passat.

Sanz, que té com a millor classificació a la general fins ara el 16è lloc del 2014, considera que serà molt difícil mantenir-se entre els deu primers. «Encara queden etapes molt dures i mai, mai, estàs tranquil·la per la mecànica i els accidents», va dir Sanz, que és novena, a poc més d'una hora del nou líder, el campió Coma.