L'actualitat blaugrana

Benedito demana eleccions immediates

"Bartomeu s'aferra al càrrec contra el sentit històric del club i de la massa social", diu el candidat

Agustí Benedito ha demanat eleccions immediates a la presidència del Barça. Per immediates s'entén al final d'aquesta temporada. Ho argumenta sobre la base de dues raons: la primera de tipus personal, perquè entén que Josep Maria Bartomeu no ha estat votat; la segona es recolza en l'enquesta de l'1 de novembre, en què el 76% dels socis també creu que hi ha d'haver comicis quan acabi la campanya.

"Bartomeu s'aferra al càrrec contra el sentit històric del club i de la massa social", entén Benedito, i recorda que l'actual responsable del Barça és el quart president accidental de l'entitat des de la seva fundació, el 1899, després de Julià de Capmany, Raimon Carrasco i Enric Reyna.

Benedito creu que Bartomeu ha de ratificar el seu càrrec a les urnes, i encara que li reconeix "legitimitat" pels estatuts, considera que el mandat havia d'acabar l'estiu passat i l'actual junta va decidir ampliar-lo fins al 2016. De la inestabilitat actual i la futura que es pugui produir, Bartomeu en serà "el responsable".

L'opinió dels socis abona la voluntat de Benedito que es convoquin eleccions. L'enquesta que va contractar abans del Barça-Celta xifra en un 76% el percentatge de socis que demanen eleccions.

Les dades revelen que la intenció de vot reflecteix una caiguda en picat del tàndem Sandro Rosell (candidat el 2010) i Josep Maria Bartomeu (2014), des de més del 60% de les paperetes recollides a menys del 20% d'avui. I per a Benedito, el seu més gran adversari seria Joan Laporta: en un enfrontament a tres, l'expresident venceria amb un 31,3%, al davant del 20,2 de Bartomeu i el 20,1 de Benedito. Laporta, malgrat tot, és el més valorat de tots tres, amb un 5,87% (entre una puntuació d'1 i 10), seguit de Benedito (5,46) i Bartomeu, lleugerament suspès (4,9).