NATACIÓ

Phelps, suspès sis mesos i apartat dels Mundials

El càstig de la federació nord-americana pot precipitar la retirada del nedador, que tenia la intenció de competir als Jocs de Rio

Michael Phelps no li ha servit de res demanar perdó i anunciar que seguirà un programa de rehabilitació per intentar superar els seus problemes amb l'alcohol. Una setmana després d'haver estat detingut a Baltimore (Maryland) per conduir ebri, el nedador nord-americà, l'esportista olímpic més llorejat de la història, ha estat sancionat per la federació del seu país amb sis mesos de suspensió i l'exclusió dels Mundials del 2015, que es disputaran a la ciutat russa de Kazan del 2 al 9 d'agost.

Phelps, que ha estat sancionat per haver infringit el Codi de Conducta de la federació, es podrà entrenar amb el seu club però no podrà ser seleccionat fins al 6 d'abril. A més, durant aquests sis mesos, deixarà de percebre l'estipendi mensual que rep. "En el cas d'una infracció, és la nostra responsabilitat emprendre les accions oportunes. La seva conducta va ser greu i requereix unes conseqüències", explica la federació en un comunicat penjat a la seva pàgina web.

¿Jubilació definitiva?

El campió olímpic, de 29 anys, va ser arrestat el 29 de setembre a la nit a Baltimore quan circulava a 135 quilòmetres per hora en una zona en què la velocitat estava limitada a 70 i amb una taxa d'alcohol a la sang de 0,14%, gairebé el doble del límit de l'estat de Maryland. El comunicat policial detalla que quan el Land Rover va ser aturat, el conductor "semblava estar sota els efectes de l'alcohol". "Va ser incapaç de fer correctament una sèrie de tests bàsics de sobrietat", afegeix.

Diumenge, el nedador va anunciar a través del seu compte de Twitter la intenció d'agafar-se "un temps" per entrar en un programa que li proporciona l'ajuda necessària. Però ara aquesta sanció pot suposar la seva jubilació definitiva. Després dels Jocs de Londres 2012 va anunciar la seva retirada, però va tornar a les piscines a principis d'aquest any amb la vista posada en Rio 2016, objectiu que una temporada en blanc pot frustrar.