EUROPEUS D'ATLETISME

Indira Terrero, bronze en 400 metres

La hispanocubana ha marcat el tercer millor temps (51.38 segons) i ha aconseguit la quarta medalla per a Espanya

Indira Terrero, després d’aconseguir la medalla de bronze en els 400 metres dels Campionats d’Europa disputats a Zuric. / REUTERS / PHIL NOBLE

L'espanyola Indira Terrero ha aconseguit aquest divendres la medalla de bronze a la final de 400 metres dels Europeus de Zuric amb un temps de 51.38 segons, i ha batut per mil·lèsimes la campiona mundial, la britànica Christine Ohuruogu. El bronze de Terrero s'ha convertit en el quart metall per a la delegació espanyola en el campionat. L'altra espanyola a la final, Aauri Lorena Bokesa, ha acabat vuitena, amb 52.39. La victòria ha estat per a la italiana Libania Grenot, amb 51.10.

La primera presència espanyola en una final femenina de 400 ha arribat de la mà de dues atletes d'arrels estrangeres. Indira Terrero, nascuda a l'Havana fa 28 anys, va abandonar l'equip cubà després d'aconseguir la medalla de bronze en els Iberoamericans de San Fernando (800 metres) per quedar-se a Espanya, i va rebre la nova nacionalitat al març d'aquest any. Transcorregut el termini de tres anys des que va competir per última vegada amb el seu país anterior, el 2014 ja ha pogut defensar els colors espanyols.

Bokesa va néixer a Madrid fa 25 anys. El seu pare, que tenia nacionalitat espanyola, va abandonar Guinea Equatorial quan tenia 22 fugint del règim de Teodoro Obiang i es va casar a Espanya amb una guineana. La deixebla de Jorge Marín va practicar el bàsquet a l'Estudiantes i va ser internacional amb la selecció espanyola sub-20 abans d'abandonar l'esport de la cistella per ser olímpica, objectiu que va aconseguir a Londres 2012.