TOUR DE FRANÇA

Purito: "Mereixia per fi pujar a un podi d'una gran volta sense sentir-me derrotat"

El ciclista català, tercer al Tour de les 100 edicions, es mostra satisfet de la seva actuació a la ronda francesa

Chris Froome parla amb els fills de Purito Rodríguez, al podi de París. / ERIC GAILLARD (REUTERS)

Joaquim 'Purito' Rodríguezera aquest diumenge l'alegria personificada. A la tribuna de convidats, la seva dona, Yolanda, l'aplaudia. I, al seu costat, compartint honors ambChris Froome iNairo Quintana, els seus dos fills, Pablo i Elsa. "Volia que estiguessin al meu costat perquè, com jo, sentissin l'amor per aquest esport i tinguessin el record d'haver estat amb el seu pare al podi de París".

Va pujar al de Milà amb somriure forçat, perquè va ser molt dur per a ell haver perdut minuts abans de la cerimònia elGiro 2012 per 16 segons ambRyder Hesjedal. I el setembre passat, a La Cibeles, només tenia un maldecap: "¿Com he pogut perdre laVuelta a Fuente Dé davantAlberto Contador?". Per això, aquest diumenge, es va sentir afortunat amb untercer lloc al Tour de les 100 edicionsguanyat amb pedigrí; un català al podi dels Campos Elisis, cosa que no succeïa des del 1963, quanPepe Pérez Francés es va instal·lar també en la tercera plaça per darrere de Jacques Anquetil iFederico Bahamontes.

--A part de ser el Tour, ¿quina diferència hi ha entre haver pujat al podi de París i als de Milà i Madrid?

--Doncs és molt senzill. Crec que mereixia per fi pujar a un podi d'una gran volta sense sentir-me derrotat. Al Giro vaig camuflar la meva desil·lusió per haver cedit la 'maglia' rosa uns instants abans en la contrarellotge final. I el que va passar a la Vuelta, sincerament, va ser dur. No vaig disfrutar ni a Milà ni a Madrid tant com m'hauria agradat. Aquí les sensacions han sigut d'alegria. Estic molt content per la meva actuació en aquest Tour.

--¿Li ha produït una satisfacció especial haver acabat davant de Contador?

--Sincerament tant me fa. En el món del ciclisme les banderes no existeixen. Era una xorrada el que alguns plantejaven a la sortida de Còrsega quan parlaven d'una aliança espanyola contra [Chris] Froome. Aquí cadascú va a la seva. Si Contador i Valverde haguessin acabat el Tour davant meu, doncs 'chapeau'.

>>Llegiu l'entrevista completa amb Joaquim 'Purito' Rodrígueza e-Periódico.