LA RETIRADA D'UN TÈCNIC EMBLEMÀTIC

Ferguson es jubila

L'entrenador del United, de 71 anys, deixa la banqueta de l'equip després de 26 temporades i 38 títols

Ferguson aplaudeix el públic d’Old Trafford. / PHIL HAWKINS (REUTERS)

Una llegenda de l'esport,Alex Fergurson, el mànager més exitós en la història del futbol britànic, es jubila. Als 71 anys, l'entrenador delManchester Unitedha decidit deixar el seu lloc a final d'aquesta temporada, segons ha anunciat aquest matí el club. El seu últim partit com a mànager tindrà lloc el 19 de maig. L'escocès feia 26temporades que es feia càrrec de l'equip, i ha aconseguit un total de 38trofeus.

En el futur ocuparà la butaca de director del club i serà el seu ambaixador especial. “He meditat molt sobre la decisió de retirar-me. És el moment adequat”, assenyalaFerguson a l'anunciar el seu comiat. Després d'una modesta carrera com a jugador aEscòcia, la seva terra natal, i de treballar com a entrenador a l'Aberdeen, Ferguson va desembarcar al Manchester United el 1986. “Era important per a mi deixar una organització de la millor forma possible i crec que ho he aconseguit”, explicaSir Alex, que se sotmetrà a una operació de genoll aquest estiu.

Moyes i 'Mou', possibles substituts 

Ara es desboquen les especulacions sobre qui serà el seu successor. A les cases d'apostes el favorit ésDavid Moyes, el mànager de l'Everton, escocès comFerguson i que actualment té un contracte que finalitza aquest estiu. Els ulls es giren també, irremeiablement, cap aJosé Mourinho, molt apreciat pels aficionats britànics.