CICLISME

Wiggins passa a l'atac en la primera etapa de la Volta

El belga Meersman es col·loca líder al guanyar l'esprint que han protagonitzat només 13 corredors, entre ells els favorits

El ciclista belga Gianni Meersman (esquerra) arriba vencedor a l’esprint en la primera etapa de la Volta. / TONI ALBIR (EFE)

El ciclista Bradley Wiggins i el seu equip, l'Sky, han posat de manifest aquest dilluns que no han vingut a la Volta només a entrenar-se i amb la mirada posada en futurs objectius. El corredor britànic, vencedor del Tour 2012, ha aprofitat el descens de l'Alt de Collsagrau per originar un tall en què només han aconseguit entrar els principals favorits al triomf final, entre ells Joaquim 'Purito' Rodríguez i Alejandro Valverde. A penes 13 corredors han aguantat la punta de velocitat de l'anglès i s'han presentat a Calella amb 28 segons d'avantatge sobre la resta dels participants.

Pel que s'ha vist ja en la primera etapa, cap favorit corre de broma en aquesta edició de la ronda catalana. És simplement el guió d'espectacle que s'està produint en aquest inici de temporada, amb carreres d'una setmana espectaculars, com ha estat a Itàlia la Tirrè-Adriàtic i com es presumeix que pot ser aquesta Volta 2013, que no ha fet més que començar.

El ciclista belga Gianni Meersman (Omega) ha estat el més ràpid en l'esprint que han protagonitzat els 12 escapats que han acompanyat Wiggins, fet que li ha valgut el primer jersei de líder. L'italià Valerio Agnoli (Astana) ha acabat segon i Valverde ha ocupat la tercera plaça, mentre que 'Purito' ha arribat en vuitena posició.

Aquest dimarts es disputa la segona etapa, que partirà de Girona (13.00 h.) i arribarà a Banyoles (cap a les 16.45 h.). Els ciclistes transitaran per les poblacions de Llagostera (13.20 h), Tossa de Mar (13.45 h), Sant Feliu de Guíxols (14.20 h) i la Bisbal d'Empordà (15.00 h), per efectuar un circuit final al voltant de Banyoles a partir de les quatre de la tarda. L'etapa consta de 160 quilòmetres.