JOCS MEDITERRANIS

Tarragona mostra els arguments per al 2017

La Comissió d'Avaluació visita la ciutat en festes i es fotografia amb la Copa del Món

L’alcalde de Tarragona, Ballesteros, amb la Copa del Món, amb dues avaluadores del comitè. / JUDIT FERNÁNDEZ / EL PUNT

La Comissió d'Avaluació dels Jocs Mediterranis s'ha trobat una Tarragona dinàmica, pletòrica i en plenes festes patronals, les de Santa Tecla, en la seva visita oficial per enjudiciar les opcions de la ciutat d'organitzar l'edició del 2017, a la qual aspira en dura competència amb unes altres quatre candidatures de la ribera mediterrània: Rijeka (Croàcia), Trípoli (Líbia), Alexandria (Egipte) i Mersin (Turquia). Els cinc integrants de la comissió van tenir l'oportunitat ahir, durant el primer dia dels tres de treball que passaran a la ciutat, de percebre l'energia que desprèn un projecte que compta amb un ampli suport i la il·lusió de tots els implicats.

«Estem absolutament convençuts que tenim un gran dossier de candidatura, a més a més d'unitat institucional i política, i el suport de les moltes empreses que des del primer moment han estat al nostre costat», va resumir l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, després d'una recepció oficial a l'ajuntament.

FOTOS AMB EL TROFEU / Al Palau Consistorial, els membres de la comissió avaluadora van tenir ocasió de fotografiar-se al costat de la Copa del Món de futbol aconseguida per la selecció espanyola en el recent Mundial de Sud-àfrica. El trofeu va ser ahir a Tarragona per ser contemplat per centenars de persones, en una nova etapa del seu pelegrinatge per tot el territori, abans de volar a València i d'arribar en el futur a Barcelona si prospera la petició del PP local.

Els integrants de la comissió van tenir oportunitat de contemplar com la ciutat viu els seus esdeveniments, com la Festa Major, i van aprofitar per recórrer a peu els carrers abans d'arribar a l'ajuntament, on també els va rebre l'atleta Natalia Rodríguez, medalla de bronze als Europeus de Barcelona. «És molt difícil trobar un projecte que reuneixi tantes adhesions com el de Tarragona-2017», va insistir l'alcalde, que va comptar amb el suport del president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco. «És una candidatura perfecta», va dir Blanco, i en va destacar la «unió» entre els seus impulsors. Els visitants es van interessar ahir sobretot per comprovar la capacitat hotelera de la ciutat, i en dies successius coneixeran a fons el projecte de les 33 seus, 19 de les quals estan acabades, 8 necessitarien una reforma i 6 més haurien de ser construïdes. Alexandria i Trípoli són les rivals que estan més ben situades.