Memòria democràtica

Els museus d’Esplugues s’afegeixen a les Jornades Europees de Patrimoni

Aquest cap de setmana els museus oferiran una programació especial centrada en la memòria democràtica

Ayuntamiento de Esplugues de Llobregat

Un any més els Museus d’Esplugues (Baix Llobregat) participen els dies 8,9 i 10 d’octubre en les Jornades Europees de Patrimoni, que aquest any celebren 30 anys. En aquesta ocasió, les activitats al voltant de la memòria democràtica són les protagonistes a Esplugues, i alhora clausuren la programació especial de la ciutat en commemoració dels 90 anys de la proclamació de la República.

Teatre i ruta històrica

El dissabte 9 d’octubre els Jardins de Can Tinturé acullen tres sessions de la representació de la peça teatral Porcellana, un monòleg a càrrec d’Ariadna Pastor Sanegre, que en format de tragicomèdia revisa els canvis en la societat que va suposar la proclamació de la República.

I el diumenge 10 a les 17 h, tindrà lloc una nova edició de Capvespre a Sant Pere Màrtir, un passeig de tarda per la muntanya coneixent el protagonisme d’aquest turó estratègic per a l’atac i la defensa de Barcelona i el Baix Llobregat durant la Guerra Civil espanyola. La ruta històrica acaba amb la posta de sol des d’aquest privilegiat mirador.

En les dues activitats les places són limitades i es requereix inscripció prèvia ‘online’ o contactant amb museus@esplugeus.cat o el 93 470 02 18.

Més notícies d’Esplugues en l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Museus