Zona de Baixes Emissions

El ple municipal d’Esplugues modifica l’ordenança que restringeix la circulació de vehicles a la ZBE

  • El canvi es produeix per «minvar» els efectes de la pandèmia

  • S’estableixen nous períodes a partir dels quals l’ordenança tindrà efecte, en funció de la categoria de vehicles

El ple municipal d’Esplugues de Llobregat ha aprovat la modificació «puntual» de l’ordenança reguladora que restringeix la circulació de determinats vehicles a Esplugues. En concret, al sector situat dins de l’àmbit de les dues rondes de Barcelona, la denominada Zona de Baixes Emissions (ZBE).

 La modificació a introduir, segons el consistori, no comporta la modificació «substancial» de l’ordenança municipal vigent, ja que els elements bàsics que la configuren es mantenen «inalterats».

S’estableixen nous períodes a partir dels quals l’ordenança tindrà efectes, en funció de la categoria de vehicles. El text de l’ordenança, aprovat abans de la pandèmia, establia una disposició destinada a facilitar la renovació del parc mòbil per a aquestes persones que necessitaven una tipologia de vehicle personalitzat i que no estava en estoc.

La modificació, aprovada amb els vots del PSC, Ciutadans i Esplugues en Comú i l’abstenció d’ERC i PP, s’adequa per «minvar» els efectes de la crisi sanitària i econòmica derivada de la Covid-19, ja que les mesures excepcions estan dificultant la recuperació dels ritmes productius del sector de l’automòbil, assenyalen des del consistori.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments