COVID-19

Esplugues impulsa noves subvencions per afavorir la creació d'activitat empresarial

El consistori ha creat una nova línia d'ajuts de fins a 2.000 euros per als que iniciïn la seva activitat al municipi i acreditin un pla d'empresa

Les subvencions davant «la complicada situació econòmica» són compatibles amb les que concedeixen altres administracions

esplugues-carla-gonzlez

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), davant «la complicada situació econòmica», ha obert una nova línia d’ajuts per afavorir la creació de l’activitat empresarial al municipi i millorar l’existent.

Unes subvencions compatibles amb què concedeixen altres administracions, incloent-hi les que ha anat proporcionant el consistori durant els mesos de confinament i davant el pas de la desescalada. Hi ha temps fins al 30 de novembre per sol·licitar-les a la web municipal o en els punts d’atenció ciutadana (PAC).

El primer paquet, destinat a la creació, ampliació o millores d’una activitat existent, consisteix en ajuts del 50% en la taxa per a la prestació de serveis d’intervenció de l’administració municipal en activitats i instal·lacions, així com el 20% de l’impost sobre construccions i obres. La suma de les dues subvencions pot arribar als 1.500 euros per beneficiari i any.

Màxim de 2.000 per a les noves empreses

Màxim de 2.000 per a les noves empresesEl consistori també ha aprovat un nou paquet d’ajuts per als que iniciïn la seva activitat al municipi i tinguin el seu domicili fiscal o centre de treball a la ciutat, amb un màxim de 2.000 euros per beneficiari i any.

La subvenció consta d’un 50% en les despeses de gestoria i assessories durant els tres primers mesos d’activitat, un altre 50% de les despeses notarials de l’escriptura pública de constitució, així com el 50% del que costi l’elaboració d’un informe tècnic o projecte de negoci expedit per professionals de l’arquitectura o l’enginyeria.

Els interessats hauran de presentar un pla d’empresa acreditat i la suma de les tres deduccions podrà arribar als 2.000 euros, tenint en compte que la subvenció màxim per cada concepte és de 1.000 euros.

d’Esplugues