Medi ambient

La Jugatecambiental acull 2.500 persones per fer activitats als parcs d'Esplugues

Les propostes treballen aspectes de la sostenibilitat com l'ecologia, la biodiversitat o el civisme

El 18 de febrer, amb 'La gimcana del parc', es reprèn el cicle d'activitats del diumenge que convida les famílies a acostar-se als parcs metropolitans, a Esplugues, els de la Fontsanta i Can Vidalet, per descobrir-los millor a través d'activitats participatives que treballen aspectes de la sostenibilitat com l'ecologia, la biodiversitat, el territori, el consum sostenible o el civisme.

El ‘Termòmetre del soroll’, ‘La nostra Caixes-niu’, 'La fauna secreta del parc i el taller de petjades’, ‘Els mussols’, ‘l'Estampació amb elements naturals’ o ‘L'hotel d'insecte’s seran alguns dels tallers programats a la Jugatecambiental del curs 2018-2019.

La Jugatecambiental, que organitza l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb el suport dels ajuntaments, va seguir creixent l'any passat als parcs espluguins: les activitats de la Fontsanta van tenir el 2017 un total de 1.374 persones usuàries, 234 més que l'any anterior, i les de Can Vidalet, 1.285, que són 505 més que el 2016.

La valoració que van obtenir les activitats educatives mediambientals per part dels usuaris va ser de 4,87 (Fontsanta) i de 4,54 (Can Vidalet) sobre 5. Algunes activitats van sobrepassar el centenar de persones assistents, com les que van tenir lloc a l'octubre al parc de Can Vidalet sobre els ratpenats i les plantes que hi ha en aquest parc.

Més notícies d'Esplugues