Servei

Esplugues obre un Servei d'Atenció Integral LGBTI

El servei atendrà totes aquelles persones amb consultes sobre diversitat, orientació sexual i identitat de gènere

El Servei d’Atenció Integral LGBTI d’Esplugues atendrà des de l’Oficina Jove. 

L'Ajuntament d'Esplugues posa en marxa el Servei d'Atenció Integral LGBTI, amb el qual vol mostrar el seu compromís per la defensa dels drets fonamentals de la ciutadania i l'actuació contra qualsevol tipus de discriminació social.

Cada dimarts, aquest punt d'atenció i suport atendrà, des de l'Oficina Jove, les persones del col·lectiu LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals), així com totes aquelles que vulguin fer consultes sobre qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere.

Aquest servei, el primer que es posa en marxa al Baix Llobregat, forma part de la Xarxa de Serveis d’Atenció Local de Catalunya, que compta amb punts a Vic, Vilanova, Vilafranca i Barcelona. El seu origen es troba en la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per garantir els drets de les persones LGBTI.

Amb aquest punt d'atenció es vol facilitar la coordinació institucional de les accions locals i territorials per agilitzar i millorar l'acció política i les respostes a la ciutadania a partir d'una xarxa de professionals i serveis que facilitin l'optimització dels recursos. El Servei d'Atenció Integral LGBTI informarà sobre els recursos específics del territori i les seves necessitats.

Alguns dels objectius de la nova prestació són sensibilitzar la població, donar suport a l'hora de presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i oferir informació i recursos LGBTI als diferents serveis i equipaments d'Esplugues.

Més notícies d'Esplugues

Temes:

LGTBI