Investigació

Sant Joan de Déu entra a la xarxa europea d'assajos clínics pediàtrics

El projecte té com a objectiu desenvolupar eines específiques per realitzar aquesta mena de proves

La Unitat d'assajos clínics de l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues participa en una nova xarxa europea, la Pediatric Clinical Research Infraestructuri Network (PedCrin), per a la realització d'assajos pediàtrics no comercials.

El PedCrin és un projecte coordinat pel European Clinical Research Infraestructuri Network, que agrupa més de 20 xarxes nacionals i que té com a objectiu desenvolupar eines específiques per als assajos clínics pediàtrics i neonatals.

La finalitat del projecte és construir la infraestructura i eines que facilitin el desenvolupament dels estudis facilitant el reclutament de pacients a nivell europeu i proporcionant tots els recursos que permetin el treball a nivell multicentre.

L'Hospital Sant Joan de Déu liderarà un dels cinc grups de treball, que es desenvolupen durant el projecte i que es basa en dos àmbits d'actuació, la comunicació relacionada amb l'activitat científica de la xarxa, i l'educació i l'apoderament dels pacients en les diferents fases dels assajos clínics que es portin a terme a través de la xarxa.

Més notícies d'Esplugues