Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Salut amb CAP!

zentauroepp46034084 barcelona 26 11 2018 huelga en los cap huelga de m dicos de 190307173300 / FERRAN NADEU

Salut amb CAP!

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

"Cap al CAP" és la nova campanya engegada pel Departament de Salut de Catalunya. Eslògan ben trobat gràcies a la riquesa de la paraula cap.

Sóc professional d'un Centre d'Atenció Primària (CAP) i crec que la intenció inicial dels promotors d'aquesta campanya és que els ciutadans davant qualsevol dubte sanitari s'adrecin al seu CAP Salut en el seu anunci publicat en diferents mitjans, diu que vol reforçar l'atenció primària al voltant de la qual estructurarà el sistema públic de salut. I jo que pensava que aquesta era l'estructura actual!

Davant les dificultats de l'Atenció Primària a Catalunya crec que es podria treure més suc a aquest eslògan. Oi que recordem que al novembre hi va haver una vaga històrica? Per una banda, "tenir cap" vol dir tenir seny i per altra banda, "cap" també és una forma verbal del verb cabre. Per què no fer èmfasis en aquests dos significats?

Tenir cap per anar al C.A.P, perquè no tot ha de ser medicalitzat ni qualsevol problema pot ser resolt al C.A.P. Tenir cap a dins del C.A.P, perquè l'organització i el treball ha d'estar al servei del ciutadà i dels professionals i no al servei de la burocràcia. D'aquesta forma els professionals de l'atenció primària tindrien més temps per poder donar un servei de més qualitat.

Però el significat que sempre s'ha d'aplicar és el del verb cabre. Tothom hi cap, al CAP! Tothom cap al CAP i és nostra l'obligació de continuar reclamant els recursos necessaris per a l'atenció primària per evitar les llistes i temps d'espera que fan patir als ciutadans i no deixen dormir als professionals.