Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Quan ens diuen que 'la pau mundial és en perill' cal recordar que el diàleg pot resoldre conflictes"

El Grup de Treball de Periodisme per la Pau del Col·legi de Periodistes de Catalunya està molt preocupat per les declaracions dels representants d’alguns governs europeus i de la mateixa UE en què al·leguen que la seguretat del continent és en perill. Totes elles tenen un efecte alarmant sobre la ciutadania que l’empeny a acceptar el rearmament i l’augment de la militarització d’Europa com si la guerra fos l’única solució.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Ara, quan ens diuen que la pau mundial és en perill ens sembla important recordar que cal una perspectiva informativa de pau, diàleg i negociació que pot contribuir a evitar l’escalada bèl·lica i afavorir la resolució dels conflictes.

Atès que el periodisme ha d’estar al servei dels interessos de la ciutadania, hem de recordar que la guerra va absolutament en contra de l’interès de la població, la qual prefereix la pau i la vida com a éssers humans, ja que les guerres -com veiem a Gaza i Ucraïna, amb tanta destrucció- no resolen cap problema.