Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Els metges de família no poden més

Un nen rep una vacuna antigripal en un centre de salut. / VILLAR LÓPEZ (EFE)

Els metges de família del conjunt d’ambulatoris de Barcelona, manifesten que no poden més. Es queixen de que atenen un malalt cada 7’5 minuts, es a dir, 40 malalts en les 5 hores d’atenció. 7’5 minuts han de ser suficients per cridar al malalt, escoltar el que li pasa, fer-li les preguntes que corresponguin, fer-li les proves fisiques que calgui, determinar un diagnòstic, fer les receptes corresponents, i teclejar-ho tot a l’ordinador pel control i seguiment.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

És senzillament, una bestiesa. Jo he treballat com a gestor 25 anys a l’àrea de salut de Barcelona, tant en ambulatoris com en hospitals, i sé de què parlo. Són xifres inhumanes que no permeten al metge treballar bé i amb seguretat, i això els hi crea angoixa i pot repercutir en crisi i baixa laboral. Alguns, pocs afortunadament, s’ho prenen molt més tranquil.lament i al sortir de la visita et queda la sensació de que no has estat ben atés. La carrera de medicina és una de les que més obliga als estudiants a treballar per poder vetllar en el futur per la salut

dels seus pacients, és a dir, de tots nosaltres. Si després no els hi facilitem els recursos que necessiten estem fracassant com a societat. El Sr. Argimon, Director de l’ICS, ha de resoldre ja les seves reinvindicacions, que són justes.