Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Rosa per les nenes, blau pels nens

zentauroepp40944882 toy planet171114213056

Només cal mirar un catàleg de publicitat de joguines, d'aquests que ara deixen sovint a les bústies de les cases, per adonar-se dels colors diferencials dels productes dirigits a nenes i a nens. Fullejant-ne les pàgines, quan hi predomina el rosa és per a nenes, i quan predomina el blau, per a nens.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Quan es deixarà de reproduir estereotips tan arcaics? O és que no poden gaudir de tota la gamma de colors siguin d'un sexe o de l'altre? Les joguines podrien contemplar totes unes possibilitats cromàtiques que queden centrades en allò que algun dia algú va establir i es continua repetint sense més sentit que el comercial.

Des de petits els nens ja aprenen que hi ha colors que són per a nens i colors que són per a nenes. Just en les joguines i jocs primerencs haurien de poder aprendre els colors, saber distingir-los, veure'ls combinar, jugar amb ells, i tot sense cap limitació en la tria ni, per descomptat, cap pretesa ideologia falsament inherent aplicada amb un significat sexual o de gènere.