Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Aquarius: cal trobar formes que evitin la fugida massiva en origen

zentauroepp44669089 the humanitarian ship aquarius is seen at boiler wharf in se180815141612 / DARRIN ZAMMIT LUPI

Ara, després d'un acord dels governs de diferents països de la Unió Europea per repartir i acollir els immigrants, Espanya, més concretament Catalunya, acollirà un número concret d'immigrants rescatats pel vaixell Aquarius.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Però mentre es decideix acollir-ne uns, es decideix repatriar-ne uns altres. A uns se'ls diu que poden quedar-s'hi i a d'altres se'ls expulsa. Quina diferència hi ha?

Mentrestant, a aquests que s'acull se'ls proporcionarà un modus vivendi perquè no passin a ser manters d'un dia per l'altre per poder menjar?

Continua sent una solució poc efectiva per al gran problema que hi ha a la Mediterrània. Una reunió d'un cap de setmana no pot ser suficient per abordar-lo i aportar-hi solucions determinants.

Continua sent necessari proporcionar als països d'origen formes de subsistir que evitin la fugida massiva de persones cap a Europa. La col·laboració entre tots els països, els receptors i els d'origen de la immigració, és l'única via que pot donar una solució a la llarga.

S'han de crear les bases suficients de fonts de riquesa i benestar als països que ho necessitin per tal que els seus habitants no es trobin en el destret d'haver-se d'anar només que per poder sobreviure, alhora que una gran part són víctimes de les màfies pel camí o d'una nova manera de misèria un cop han arribat a un nou país.