Entendre + la política i la moda Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La culpa no era teva

La Xunta hauria de deixar de creure que hi ha un ‘outfit’ per no ser violada, parar de responsabilitzar la dona dels comportaments masclistes i començar a invertir a reeducar les mirades malaltes

Al cartell es veu una noia d’esquena corrent al vespre, vestida amb unes malles curtes i un top, i es llegeix «Vesteix-te amb malles. Surt a córrer a la nit. ¿Què passa ara? No hauria de passar, però passa». Coincidint amb el 25-N, la Xunta de Galícia ha generat una gran polèmica al suggerir que segons la roba que utilitzem o el moment del dia en què sortim a fer esport estarem més predisposades a una violació. Bàsicament, aquest campanya sembla la versió moderna i esportiva d’aquella frase que havien de suportar les víctimes d’agressió sexual fa unes dècades quan el policia de torn, però fins i tot familiars i amics, li deixaven anar allò de «nit i en minifaldilla, ¿però què esperaves?». Aquesta fórmula de control del cos i l’estètica femenina no és nova, és tan antiga com el masclisme estructural que ens acompanya des de fa centenars d’anys.

Temes:

Moda Feminisme